Campionatul mondial de gimnastică. Cătălina Ponor a luat aurul în două probe

Cătălina Ponor a câștigat, duminică, la Campionatele Mondiale de gimnastică, de la Baku, medaliile de aur la bârnă și la sol. De altfel, este singura reprezentantă a României în finalele competiției.

A fost notată la sol cu nota 13,433, iar la bârnă a primit 13,833. Gimnasta Anamaria Ocolișan a ratat finalele, la fel și gimnaștii Andrei Ursache, Laurențiu Nistor, Adelin Kotrong, Vlad Cotuna și Cristian Bataga.

Ponor a evoluat la sărituri, bârnă și sol, în timp ce Ocolișan a concurat la paralele, bârnă și sol.

În concursul individual masculin, Bățagă e singurul român care a evoluat la trei aparate, sol, cal cu mânere și sărituri, Kotrong a concurat la sol și sărituri, Ursache la cal și la inele, iar Cotuna și Nistor a evoluat la bară fixă și paralele.

Cătălina Ponor a fost singura reprezentantă a gimnasticii feminine românești la Jocurile Olimpice, însă nu a reușit să obțină nicio medalie. În cariera sa de până acum a reușit să obțină cinci medalii olimpice, dintre care trei de aur, palmares care o plasează în topul celor mai medaliate 25 de gimnaste din istoria Jocurilor Olimpice.

Participă la Cupa Mondială 120 de sportivi din 21 de țări, dintre care 85 la probele masculine și 35 la probele feminine.

Următoarea competiție importantă în lumea gimnasticii este Campionatul European, care se va organiza, între 19 și 23 aprilie, la Sala Polivalentă din Cluj.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.