Cât costă un apartament într-un bloc de containere

Cum va arata blocul realizat din containere

Un dezvoltator prezent la Târgul Imobiliar Național scoate la vânzare locuințe situate într-un ansamblu social care va fi construit din containere.

Blocul va însuma 100 de apartamente cu două camere și va fi avea cinci etaje.

Fiecare apartament va avea aproximativ 27 de metri pătrați, iar blocul din containere va avea și lift.

Prețul unui apartament este de 12.000 euro, valoarea întregului ansamblu ajungând la 1,2 milioane de euro.
Blocul va avea o suprafață de 3.200 de metri pătrați și va putea găzdui aproximativ 350 de persoane.

“În timp ce consumul mediu din România este de 180 kWh/mp/an, ansamblul de locuințe dezvoltat de Pam Consult Consortium se va încadra în aproximativ 80 kWh/mp/an, diferența fiind simțită puternic în costurile energetice ale locatarilor”, susțin dezvoltatorii proiectului.

Casele din containere, deși un concept nou în România, au succes pe piața internațională. Printre beneficiile acestora se număra durabilitatea, rezistența la incendiu și costurile mici de întreținere.

Un avataj important al caselor din containere este faptul că ele participă la menținerea echilibrului ecologic al planetei, potrivit dezvoltatorilor.

Practic, acestea sunt construite prin refolosirea containerelor de pe navele de transport maritim ieșite din uz, iar majoritatea materialelor folosite pentru construcție sunt reciclabile.

Totodată,casele container au încorporate numeroase sisteme concepute pentru a economisi cât mai multă energie, precum acoperișurile verzi și sisteme pentru recoltarea apei de ploaie.

Greutatea mica a casei container față de o casă obișnuită nu numai că necesită o fundație mică, dar reduce consturile de construcție, pentru că unitățile prefabricate se livrează complet asamblate, iar timpul necesar construcției este redus considerabil.

Întregul proiect urmează să fie prezentat în cadrul Târgului Național Imobiliar care se desfășoară zilele acestea, la București.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cea mai curajoasă femeie din România. Cui i-a fost decernat titlul
Un japonez, îndrăgostit de Maramureș
Directorul care și-a redus salariul cu peste 90% pentru a mări lefurile angajaților