Bucuriile vieții de politician. Cât costă o masă la cantina Ministerului Muncii

bon cantina ministerul muncii
Foto: Hossu-Longin / Nicubunu Wikimedia Commons

Un prânz la cantina Ministerului Muncii costă incredibil de puțin: doar 2,36 lei.

Aici, mâncarea este mult mai ieftină decât într-un restaurant de cartier sau decât într-o cantină studențească.

Producătorul Teodor Hossu-Longin a publicat pe Facebook un bon fiscal pentru o masă la cantina Ministerului Muncii, instituție aflată în Piața Revoluției din centrul Bucureștiului.

Ciorba de pui a costat doar 1,8 lei, o chiflă 33 de bani, iar un ardei iute 23 de bani. În total, prânzul a costat 2,36 lei.

„Acesta este un bon de la cantina Ministerului Muncii. Punct. Merită distribuit, ca să înțeleagă lumea cât de scumpă este viața pentru cei de la guvernare. Poftă bună!”, a scris Teodor Hossu-Longin pe rețeaua de socializare.

În mod normal, o ciorbă costă de cel puțin 4-5 ori mai mult. De exemplu, la un restaurant din centrul capitalei, o ciorbă de perișoare costă 7,5 lei, o ciorbă de pește 7 lei, o ciorbă de ștevie 5 lei.

Într-un alt restaurant din București, o ciorbă de pui costă 7,9 lei, o ciorbă de burtă 9,2 lei, o ciorbă de legume 6,7 lei, o ciorbă țărănească de porc 7,9 lei, o ciorbă țărănească de vită 8,2 lei, o ciorbă de perișoare 7,9 lei, iar o ciorbă rădăuțeană 8,9 lei.

În anii anteriori, presa a relatat pe larg și despre demnitarii care plăteau sume modice pentru a locui în vile somptuoase deținute de RAAPPS.

Mircea Geoană, fostul lider al Partidului Social Democrat, a plătit până în anul 2008 o chirie foarte mică pentru o locuință de 250 de metri pătrați. Fostul candidat la președinția României a plătit doar 200 de euro pentru această locuință.

Pe lista celor care s-au bucurat de aceste privilegii s-au numărat și alte nume precum Șerban Mihăilescu, Gelu Voican Voiculescu, Mioara Roman (fosta soție a lui Petre Roman) sau Paul Niculescu-Mizil, fost ministru în perioada comunistă.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.