Cât costă o dronă și cum să alegi una potrivită pentru tine

cât costă o dronă
Foto: Captură YouTube

Dacă ești fascinat de toate videoclipurile pe care le-ai văzut pe Facebook sau pe YouTube cu munți și orașe filmate de la înălțime și ți-ar plăcea și ție să faci astfel de filmări care le taie respirația internauților, atunci cu siguranță că te-ai întrebat cât costă o dronă.

Cât costă o dronă: varianta ieftină

Prețul dronelor variază destul de mult, în funcție de performnața dispozitivului. Există drone cu cameră foto / video care costă doar 200 de lei, însă cu ajutorul lor nu veți putea obține rezultate spectaculoase.

De regulă, camera foto de la o astfel de dronă are puțini megapixeli, iar timpul de zbor pe care îl vei avea la dispoziție va fi de doar câteva minute (5-6 minute). De asemenea, nici nu vei putea să o „lași” să se îndepărteze prea tare deoarece distanța de control este de doar câțiva zeci de metri.

Cât costă o dronă: varianta scumpă

La polul opus se află drone care costă chiar și 10.000 de lei sau mai mult.

Deoarece o astfel de investiție poate fi prea mare și inutilă pentru obiectivul pe care ți l-ai propus, cel mai bine ar fi să alegi o cale de mijloc.

Cât costă o dronă: varianta de mijloc

O dronă accesibilă pe care o puteți încerca este drona DJI Mavic Pro, care are un preț accesibil (4.590 de lei) și multe caracteristici care vă vor ajuta să obțineți imagini de calitate superioară întrucât filmează 4K.

DJI Mavic Pro este o dronă portabilă cu Gimbal 3D și cameră 4K, cu 12 Mpx. Este pliabilă, ușor de transportat și are senzori de coliziune.

Cu ajutorul noilor tehnologii, DJI MAVIC PRO are acum o rază de zbor de 7 km. În acelaşi timp transmite FULL HD la 1080p către telecomandă streaming-ul. Toate acestea sunt posibile cu ajutorul ultimelor tehnologii OCUSYNC cu care DJI MAVIC PRO este dotată. Dacă pleci în explorarea unor locuri noi, atunci s-ar putea să ai nevoie și un sistem de navigație prin satelit, ca de exemplu GPS Auto NaviTel EasyTrack, care îți poate fi de mare ajutor deoarece conține hărți detaliate cu 48 de țări.

Drona se ferește de accidente prin intermediul Flight Autonomy. Acesta este un sistem integrat de senzori prin care DJI MAVIC PRO citeşte şi evită în timp real obstacole aflate până la 15 metri de tine. Pe lângă asta îţi asigură o viteză maximă de 36 km/h cu sistemul de evitare activ. În acelaşi timp, sistemul asigură un zbor foarte precis precum şi aterizare automată în punctul de decolare.

Faţă de majoritatea dronelor DJI MAVIC PRO dispune de noile baterii inteligente care asigură o durată de zbor de până la 27 de minute.

DJI MAVIC PRO este singura dronă din clasa ei care are un gimbal stabilizat pe 3 axe pentru filmări netede şi cu precizie extraordinară. În acelaşi timp poţi face fotografii clare în cele mai dinamice situaţii. Cu ajutorul senzorului 4K obții rezultate excepţionale fie că filmezi la 30 cadre pe secundă, fie că faci fotografii.

Încă o inovaţie a dronei DJI MAVIC PRO este sistemul Active Track (mod de urmărire automat), care elimină necesitatea unei echipe de oameni atunci când doreşti să urmăreşti un subiect. Selectarea subiectului se face direct de pe ecranul dispozitivului Mobil iar DJI MAVIC PRO va urmări subiectul automat. În plus poţi opta pentru urmărire pe oricare dintre cele 3 axe sau 4 direcţii dar ai şi opţiunea de a orbita în jurul subiectului.

Cu ajutorul acestei drone poți și să îți faci un selfie. Sistemul novator Gesture Mode îţi face o poză imediat în momentul în care faci o mişcare de salut către dronă. În acelaşi timp ai opţiunea de control fin pentru a menţine drona DJI MAVIC PRO extrem de stabilă la punct fix.

DJI MAVIC PRO îşi poate menţine înălţimea tot timpul separat de relieful accidentat sau poate să păstreze o anumită distanţă între ea şi subiect.