Cât costă maltratarea unui animal?! Top trei metode să-ți bați joc de un cal

Din fericire, această iapă a fost găsită când încă mai era în viață. Veterinarii au readus-o la viață FOTO: Telegrafonline.ro
Din fericire, această iapă a fost găsită când încă mai era în viață. Veterinarii au readus-o la viață FOTO: Telegrafonline.ro

În ultimele săptămâni, au fost mai multe cazuri grave de maltratare a animalelor.  Legea îi „dojenește prietenește” pe cei care maltratează animalele. Se dă câte o amendă simbolică. Iată trei cazuri recente în care victime au căzut caii.

4 septembrie 2016. „Bătută, muncită până la epuizare, nehrănită și abandonată pe stradă ca să moară”, își încep jurnaliștii de la Telegrafonline.ro articolul despre o iapă descoperită într-o zonă industrială din Constanța, la sfârșitul săptămânii trecute. Două femei au descoperit calul care era mai mult mort decât viu.

În cele din urmă au intervenit veterinarii specialiști ai Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța. Concluziile au fost terifiante, iapa a trăit un film de groază: a fost muncită și bătută până la epuizare, iar atunci când i-a căzut una dintre potcoave, „stăpânii” i-au bătut în cuie, în copită, o bucată de cauciuc.

„Acea copită a fost complet distrusă, arată pur și simplu ca un papuc. Calul a fost muncit până a căzut din cauza rănilor și apoi a fost abandonat. Cei care se folosesc de aceste animale le lasă să doarmă pe asfalt, să zacă în propria urină. Iapa, cum a ajuns la noi, a început să mănânce și eu cred că are șanse să se facă bine”, a declarat Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța.

Polițiștii au deschis un dosar penal. Potrivit legii, cine bate sau omoară un animal, riscă până la 5.000 de lei. Legea prevede și închisoare cu suspendare între trei luni și un an, însă nimeni nu a fost condamnat.

FOTO: Telegrafonline.ro
FOTO: Telegrafonline.ro

24 august. Mai mulți oameni au cerut ajutorul autorităților pentru a salva un cal aflat în agonie în albia pârâului Dâmbu, la ieșirea din Ploiești. Calul a stat mai bine de 12 ore în pârâu. Era epuizat, plin de răni, cu potcoave smulse și abia respira.

Pentru salvarea animalului, a fost chemat un echipaj de descarcerare de la ISU Prahova, dar și medici veterinari de la grădina zoologică și de la Direcția sanitar-veterinară

Autoritățile locale au declarat imediat că nu știu ce urmează să se întâmple cu calul, pentru că în Ploiești nu există un centru specializat pentru animale abandonate. „Este așteptat proprietarul pentru a-l lua acasă”.

23 august. La Târgu Jiu, un bărbat și-a bătut calul până când vecinii n-au mai suportat și au chemat poliția. Explicația a fost una halucinantă: a vrut să-i arate unui văr cât de puternic este animalul și l-a pus să tragă o dală de beton de 5 tone. Pentru că a fost prea grea și n-a reușit să tragă, stăpânul a decis că e cazul de o bătaie soră cu moartea.

„Prezenta multiple plăgi prin tăiere, prin rupere. S-au rupt harnașamentele de pe el și a ajuns într-un gard de sârmă ghimpată”, a explicat Tiberiu Trancă, medic veterinar, pentru Digi24.

Direcția Sanitar Vetrinată Gorj a luat și o decizie în ceea ce privește viitorul calului. „Proprietarul și-a recunoscut vina. Deja a plătit manopera pentru tratamentul efectuat. În situația aceasta animalulul va rămâne la proprietar, pentru că acesta chiar şi-a dorit să aibă grijă de cal şi să-l întreţină în continuare”, a argumentat Nicolae Călescu, director la DSV Gorj.

Prețul plătit de bărbat pentru că și-a bătut calul: 2.000 de lei.

La începutul anului, senatorii Haralmbie Vochițoiu și Remus Cernea cereau pedepse mai mari pentru cei care maltratează animalele. O propunere era ca oamenii care ucid animalele cu intenție, le rănesc sau schingiuesc, organizează lupte sau fac intervenții chirurgicale cu scopul modificării aspectului animalelor să fie pedepsite cu închisoare între 2 și 7 ani. De asemenea, amenzile urmau să crească de la 5.000 de lei la 10.000 de lei. Proiectul legislativ a rămas „legat” prin parlament.

Cea mai tristă poveste din lumea animalelor. Misterul balenei singuratice a fost dezlegat

https://greatnews.ro/imagini-extrem-de-rare-cu-animale-din-salbaticie-surprinse-de-o-camera-de-filmat-video/