Cât câștigă un însoțitor de zbor și unde te poți angaja fără să ai experiență

FOTO: Ryanair.com
FOTO: Ryanair.com

În ultima perioadă, tot mai multe companii aeriene vin în România pentru a-și căuta însoțitori de zbor. De exemplu, în vara anului trecut, compania aeriană Gulf Air, din Bahrain, a venit în țara noastră pentru a angaja 25 de însoțitori de zbor.

Salariul mediu pentru o stewardesă la Gulf Air este de aproximativ 1.900 de euro. Se oferă gratuit cazare și masă, uniforme, transport către și de la locul de muncă.

De asemenea, în pachetul salarial mai intră și o asigurare medicală, asigurare în caz de accident și 36 de zile de concediu pe an.  Printre condiții, se cerea ca vârsta minimă să fie de 21 de ani, studii liceale finalizate, fluenţă în limba engleză (scris și vorbit), aspect plăcut, greutate proporţională cu înălţimea, înălţime minimă 160 cm, disponibilitate imediată de relocare abilitate de a înota 50 de metri, fără tatuaje, pierce-uri sau cicatrici la vedere.

În aceeași perioadă, și Wizz Air a fost în căutare de personal. Cei interesați li se cerea „să aibă peste 18 ani, să deţină un paşaport valid, diplomă de bacalaureat, să fie fluenţi în engleză atât în scris, cât şi vorbit, să ştie să înoate, să fie mai înalte de 1,65m (pentru persoanele de sex feminin) sau 1,75m (masculin), să aibă experienţă în relaţia cu clienţii, dar şi să poată ajunge la aeroport în maximum o oră”. Actualii însoțitori de zbor de la Wizz Air câștigă în medie în jur de 1.00 de euro.

În această perioadă, una dintre cele mai populare companii aeriene din Europa, Ryanair, are 50 de posturi de însoțitori de zbor. Nu se cere experiență anterioară în domeniu și se oferă un contract garanta pentru cel puțin trei ani. De asemenea, se oferă și o primă de angajare în valoare de 1.200 de euro.

Programul clasic de lucru este de 5 zile, urmate de 3 zile libere. În plus, angajații companiei beneficiază de prețuri mici la bilete de avion cu aparatele de zbor Ryanair. Interviurile au loc la Cluj Napoca (31 mai), Iași (7 iunie) și București (9 iunie).

Mai multe detalii despre aceste locuri de muncă și despre cum vă puteți înscrie la interviuri găsiți – LA ACEST LINK.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.