Cât câștigă cei mai puternici oameni din lume. La ce distanță e Klaus Iohannis

De departe, cel mai bine remunerat politician din lume este premierul din Singapore, Lee Hsien Loong, care câștigă 1,7 milioane de dolari pe an, de 85 de ori mai mult decât președintele României. Klaus  Iohannis primește 20.000 de dolari pe an, în timp ce Angela Merkel ia anual de aproape 12 de ori mai mult.

Bine plătit și la fel de bine răsplătit cu atenție de opinia publică, președintele SUA, Barack Obama, primește de 20 de ori mai mult decât omologul său român.

Iar dacă ne uităm mai aproape de țara noastră, în Rusia, vedem mișcarea de imagine a președintelui Vladimir Putin în ceea ce privește remunerația sa. În plină criză economică, președintele rus și-a şi-a redus recent salariul prin decret prezidenţial, dar numai cu 10%, şi asta după ce l-a triplat în vara anului trecut, potrivit Știrile TVR.

Cu un salariu anual de 136 de mii de dolari, Vladimir Putin e pe locul al optulea în clasamentul celor mai bine plătiţi preşedinţi din lume.

În clasament se mai află și premierul Canadei, preşedintele Africii de Sud. Jacob Zuma îi lasă în urmă pe premierul britanic David Cameron, cu aproape 215 mii de dolari pe an, şi pe preşedintele Franţei, Francois Hollande, care nici măcar nu atinge pragul de 200 de mii de dolari.

Preşedintele francez a ajuns la un salariu de nici 16.000 de dolari pe lună după ce a decis să-şi reducă salariul cu o treime, imediat după preluarea mandatului, în 2012.

Topul salariilor celor mai puternici pământeni

  • Lee Hsien Loong,  Singapore – 1.700.000 dolari pe an
  • Barack Obama, SUA – 400.000 dolari
  • Stephen Harper, Canada – 260.000 dolari
  • Angela Merkel, Germania – 234.400 dolari
  • Jacob Zuma, Africa de Sud – 223.500 dolari
  • David Cameron, Marea Britanie – 214.800 dolari
  • Shinzo Abe, Japonia – 202.700 dolari
  • Klaus Iohannis, România –  20.000 dolari

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.