Castelul Corvinilor a fost jefuit. Hoții au furat peste 170.000 de lei

Casieria Castelului Corvinilor din Hunedoara, unul dintre cele mai importante monumente istorice din România, a fost spartă. Polițiștii nu au încă niciun suspect.

Din primele estimări reiese că paguba produsă este de peste 170.000 de lei. Suma fusese strânsă din vânzarea de bilete turiștilor în minivacanța de 1 mai.

Poliția a întocmit deja un dosar penal, tratând cazul ca pe un furt calificat, însă nu au încă niciun suspect. În acest moment, oamenii legii caută probe elucidatoare la fața locului. Nu este exclusă varianta ca hoțul să fi petrecut noaptea în incinta castelului.

Potrivit autorităților locale se verifică și măsurile de siguranță ale castelului. Paza Castelului Corvinilor este asigurată de o firmă de profil, însă casieria nu dispune de un seif pentru depozitarea banilor.

Castelul din Hunedoara este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind ridicat în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara. Monumentul arhitectural, în stil gotic, este în proprietatea statului român.