Prima țară din Asia care legalizează căsătoriile gay

Persoanele de același sex se vor putea căsători în Taiwan (Foto: sese_87 / Flickr)
Persoanele de același sex se vor putea căsători în Taiwan (Foto: sese_87 / Flickr)

O decizie luată de Curtea Supremă face ca o țară din Asia să permită căsătoriile între persoane de același sex.

Taiwanul va deveni prima țară din asia care legalizează căsătoriile între persoane de același sex, după ce Curtea Constituțională a micuțului stat-insulă a declarat că legea actuală, care definește căsătoria ca pe o uniune între un bărbat și o femeie, fiind invalidă.

Cea mai înaltă instanță de judecată din Taiwan a precizat că interzicerea cuplurilor gay să se căsătorească încalcă ”libertatea oamenilor de a se căsători” și ”dreptul populației la egalitate”.

”Orientarea sexuală este o caracteristică imuabilă care este rezistentă la schimbare. Libertatea căsătoriei pentru persoane de același sex, odată recunoscută legal, va constitui baza colectivă, alături de căsătoria între persoane de sex opus, a unei societăți stabile”, a precizat Curtea în motivația deciziei, luată cu 11 voturi pentru, 2 împotrivă și o abținere, scrie The Guardian.

Parlamentul Taiwanului are la dispoziție doi ani să amendeze legi care se adresează uniunilor între persoane de același sex, iar cuplurile gay vor putea să se căsătorească legal în această țară.

Tsai Ing-wen, președintele țării, a susținut legalizarea căsătoriilor gay în campania electorală, însă nu a grăbit procesul în ultima vreme, în ciuda unei susțineri populare masive a acestei măsuri.

Partidul Progresist Democratic, aflat la guvernare după ce a câștigat cu o majoritate covârșitoare alegerile de anul trecut, susține această modificare.

Asia nu este o regiune a lumii unde homosexualitatea este privită cu ochi buni, fiind pedepsită în state precum Indonezia sau Coreea de Sud, însă Taiwanul pare să fie o insulă a libertăților sexuale în această parte a Globului.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.