Casa Prințului Charles de la Viscri poate fi închiriată. Cât costă o noapte

Prințul Charles s-a îndrăgostit de Transilvania, iar în ultimii ani a vizitat România destul de des. Unul dintre locurile sale preferate este satul Viscri, acolo unde a înființat și o fundație ce îi poartă numele. Reprezentanții moștenitorul coroanei britanice în România au anunțat că va fi introdusă în circuitul turistic casa pe care o are la Viscri.

Potrivit Digi24, oricine poate închiria casa în regim de pensiune de trei stele. Locuința pe care a cumpărat-o prințul Charles este obiectiv UNESCO, a fost restaurată și s-a păstrat specificul tradițional săsesc. Are cinci camere, care se pot închiria cu prețuri între 40 și 85 de euro pe noapte.

De exemplu, dormitorul cu două paturi de o persoană și cel matrimonial costă 60 de euro.

Casa, care este și sediul Fundației „Prințul de Wales”, va fi închiriată atunci când nu se organizează ateliere de restaurare tradițională și de țesut, precum și cursuri de agricultură.

„Sperăm foarte mult ca o vizită la casa Prinţului de Wales, de la Viscri, poate să fie şi o inspiraţie pentru oameni care au astfel de case şi pot să le salveze”, a declarat directorul executiv al Fundației, Aura Woodward, pentru Digi24.

Pe lângă casa din Viscri, Fundaţia Caritabilă a Prinţului de Wales din Marea Britanie mai deţine o proprietate în Valea Zălanului, în judeţul Covasna.

FOTO: DomiKetu/Flickr (creative commons)

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.