Cel mai frumos cadou pentru o bătrână uitată ce locuia într-o casă gata să se prăbușească

casă bătrână hunedoara
Foto: Free Bikers Hunedoara‎ (Facebook)

Impresionați de cazul unei bătrâne de 83 de ani care locuiește singură într-o casă de chirpici ce stă să se prăbușească, mai mulți membri ai unui club de motocicliști au decis să o ajute să se mute într-o casă nouă.

Zeci de voluntari au răspuns apelului lor, iar acum oamenii vin în fiecare zi pentru a pune umărul la construcția unei noi case pentru Rozalia Tamaş din satul Săcămaş, comuna Ilia, judeţul Hunedoara.

„Stă într-o casă veche din chirpici, care stă să se dărâme. Are o parte din acoperiș stricat și plouă înăuntru. La una din camere s-a prăbușit podeaua în beci, cu tot ce era în ea. La singura cameră pe care o are nu are geamuri, doar folie și scânduri bătute. Nu are nici sobă, doar o improvizație”, au explicat membrii clubului de motocicilism, care au mai ajutat în trecut și alte familii sărace din mediul rural, în cadrul proiectului „Ajută satul”.

Când au vizitat-o pe bătrână, poreclită „bunica Tamara”, voluntarii au descoperit că aceasta avea în curte câteva ziduri din BCA. Aici fiul ei voia să ridice o casă nouă, însă până la urmă a renunțat. A plecat de 3-5 ani, iar de atunci bătrâna nu mai știe nimic de el.

Așa că voluntarii din Hunedoara au decis să termine ei construcția începută de fiul bătrânei.

Îi vor face un acoperiș din structură de lemn și țigle, îi vor pune geamuri, îi vor face podea și îi vor monta o sobă în interior. Tinerii vor să termine măcar o cameră cu ziduri din BCA în care femeia să se poată muta înainte de Crăciun.

casă bătrână hunedoara
Foto: Free Bikers Hunedoara‎ (Facebook)
casă bătrână hunedoara
Foto: Free Bikers Hunedoara‎ (Facebook)
casă bătrână hunedoara
Foto: Free Bikers Hunedoara‎ (Facebook)
casă bătrână hunedoara
Foto: Free Bikers Hunedoara‎ (Facebook)
casă bătrână hunedoara
Foto: Free Bikers Hunedoara‎ (Facebook)

Oamenii mai au nevoie de:
– materiale de construcții pentru acoperiș și interior
– geamuri și minimum o ușă
– o sobă și burlan pentru coș de fum
– muncitori care să ajute la refacerea casei

Cei care vor să ajute, dar nu pot merge până în județul Hunedoara, pot face donații dacă îi contactează pe:

Deva – Marius Achim 0728290701
Hațeg – Ghita Furca 0767779489
Simeria – Adi Bogdan 0763926884
Brad – Hajdu Marius 0740903154

O altă opțiune este să facă donații direct în contul asociației cu mențiunea: „pentru bunica Tamara”, Asociația Club Sportiv Free Bikers Hunedoara, CIF : 25667515, Nr de înregistrare la Judecatoria HD: 13 / 2009, Contul deschis la BCR Hunedoara: RO79RNCB0162110067220001.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.