Ieftină, luminoasă şi călduroasă. O casă mică, perfect împărţită

Proprietarii Isabelle şi Olivier şi-au dorit o căsuţă pentru weekenduri şi vacanţe. Arhitecta le-a oferit o soluţie simplă, dar funcţională. Locuinţa, frumoasă şi economică în acelaşi timp, a fost perfect integrată în mediul înconjurător.

Ridicată din lemn, în stilul tradiţional din Normandia, casa este inspirată de forma unui grajd vechi, cumpărat odată cu terenul, relatează cotemaison.fr, citată de casadex.ro.

Zona de zi este formată din bucătărie, loc de luat masa şi living. Aceste spaţii nu sunt despărţite de uşi şi sunt iluminate din belşug prin geamurile imense ale locuinţei. Baia şi dormitorul ocupă o treime din locuinţă.

Deasupra bucătăriei şi dormitorului de la parter a fost amenajat un alt dormitor, la mezanin (semi-mansardă). În acest mic dormitor se urcă cu ajutorul unei scări din fier.

Casa a fost izolată serios, cu un strat de izolaţie de aproape 25 centimetri. În sezonul răcoros, locuinţa e încălzită cu ajutorul unei sobe tip godin, din fier. Soba a fost poziţionată în centrul locuinţei, pentru a limita pierderile de căldură. Potrivit unui expert consultat de GreatNews, realizarea unei astfel de locuinţe în România, în regie proprie (o construiţi singur, cu ajutorul familiei), ar costa în jur de 27-30.000 de euro. Preţul terenului nu a fost inclus în acest calcul estimativ.

Articolul următor >>>> PRISPA, casa “made in Romania” care NU are nevoie de gaze şi curent

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.