România, în Cartea Recordurilor cu cel mai lung cârnat din lume

România a intrat în Cartea Recordurilor, figurând cu cel mai lung cârnat din lume.

Și asta după ce de Ziua Națională, un lanț de hipermarket-uri prezent în țara noastră a realizat, împreună cu un producător local de mezeluri și preparate din carne, un cârnat din carne crudă tocată cu o lungime de 62,745 km și o greutate de 45 de tone.

Noul record mondial îl doboară pe cel precedent, deținut până recent de englezi, care realizaseră un cârnat de 59,14 km.

Recordul românesc a fost stabilit în comuna Blejoi, în prezența oficialilor Guinness World Record și a tuturor participanților la eveniment care au putut gusta din cel mai lung cârnat din lume.  La final, o parte din produsul-record a fost donată în scopuri caritabile.

Recordurile culinare ale României

Anul trecut, România a intrat în Cartea Recordurilor, cu cea mai mare pâine rustică, coaptă în cadrul Târgului internațional pentru industria alimentară, Indagra Food.

Cea mai mare pâine cu cartofi a avut o greutate de 96,6 de kilograme și a fost pregătită din 57 de kilograme de făină, 34 de litri de apă, 10 kilograme de cartofi, un kilogram de drojdie, unul de sare, iar procesul de coacere a durat șase ore.

O salată de 20 de tone

Recordul celei mai mari pâini rustice a venit după ce în toamna lui 2012, 1.000 de voluntari au pregătit o salată uriașă, de 20 de tone care a înscris, din nou, România în Cartea Recordurilor.

Salata a fost pregătită într-un vas de 18 metri lungime, 3 metri lăţime şi o adâncime de 60 cm.

Pentru pregătirea ei s-au folosit 6 tone de roşii, 4 tone de salată verde, 4 tone de castraveţi, 2 tone de ardei, 2 tone de ceapă, 2 tone de morcovi, 400 kilograme de măsline, 800 litri de ulei de măsline şi 400 kilograme de sare.

Cel mai lung lanț de pizza

În 2009, România intra din nou în Cartea Recordurilor, cu cel mai lung lanț de pizza din lume.

Lanțul culinar măsura aproape 497 metri și a fost format din peste 2.200 de bucăți de pizza, așezate pe mesele aliniate pe 14 rânduri. La realizarea acestuia au participat aproximativ 100 de voluntari.

Pizza record a fost făcută din 600 de kilograme de făină, 400 de kilograme de mozzarella, 200 de kilograme de sos de roșii, 15 litri de ulei de măsline, 3 kilograme de drojdie și ketch-up dulce și picant.

Recordul anterior fusese stabilit în Australia, unde lanțul de pizza măsura 221 de metri lungime.

Cea mai mare ciorbă de burtă din lume

Tot în 2009, pe 1 octombrie, Bucureștiul avea să intre în Cartea Recordurilor cu cea mai mare ciorbă de burtă din lume, cu un volum de 1.000 de litri.

Cel mai lung cârnat afumat și cel mai greu tort

În 2008, România intra în Cartea Recordurilor cu alte două feluri culinare, respectiv cel mai lung cârnat afumat și cel mai cel mai greu tort cu frişcă şi cu fructe din lume, ambele realizate a București.

Cel mai lung cârnat afumat din lume, de 392 de metri, a fost un cabanos, la prepararea căruia s-au folosit peste 70 de kilograme de carne, slănină, condimente, usturoi şi alte ingrediente. Pentru realizarea recordului au lucrat 25 de oameni.

La doar o zi distanță, tot bucureștenii au fost cei care au doborât recordul, cu cel mai greu tort cu frișcă și fructe din lume. Greutatea acestuia a depășit 200 de kilograme.

 

Dacă v-a plăcut acest articol alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.