Care sunt cele mai periculoase drumuri din România

Foto: politiarutiera.ro

Șoselele din România sunt printre cele mai periculoase din Europa. Media deceselor în accidente rutiere din țara noastră este de două ori mai mare decât cea la nivelul Uniunii Europene.

Aproape 100 de persoane la un milion de locuitori mor în accidente rutiere în România, iar cifrele sunt în creștere. Doar Bulgaria depășește România în spațiul comunitar în ceea ce privește tragediile de pe drumuri.

Potrivit Poliției Române, cel mai periculos drum din România este chiar Drumul Național 1. Cel mai periculos segment al acestei faimoase șosele, care leagă Bucureștiul de granița cu Ungaria, este cel din județul Brașov.

În acest an, aici au avut loc până acum 64 de accidente, 6 persoane și-au pierdut viața și aproape o sută au fost rănite, a precizat purtătorul de cuvânt IPJ Brașov, pentru Digi 24.

O altă șosea foartea periculoasă pentru șoferi este Drumul Național 7, care pleacă tot din Capitală și se termină la Vama Nădlac. Cele mai multe accidente au loc pe Valea Oltului. Doar în luna august, pe această secțiune de drum și-au pierdut viața 4 persoane.

Pe o porţiune de circa un kilometru din Drumul European 574, între Craiova și Slatina, opt oameni şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere de la începutul anului.

Cu toate că unele dintre aceste drumuri au fost modernizate, iar în multe dintre zonele periculoase au fost montate elemente de siguranță, șoferii continuă să își forțeze norocul. Viteza și depășirile fără asigurare sunt principalele motive care duc la accidentele mortale.

Lipsa autostrăzilor contribuie destul de mult la aceste statistici sumbre. Potrivit unui studiu al Comisiei Europene, doar o foarte mică parte a deceselor se produc în accidente pe autostrăzi, fiind evitate aproape în totalitate coliziunile frontale, care sunt cele mai periculoase.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.