Care sunt cele mai bune saltele. Cele trei tipuri

Care sunt cele mai bune saltele
Care sunt cele mai bune saltele

În pat îți petreci cel puțin 8 ore, cam o treime din viață. Deci e important să știi care sunt cele mai bune saltele. Este foarte importantă pentru calitatea somnului, pentru sănătatea ta. Pe piață există numeroase modele, care au mai multe comopoziții și combinații de materiale.

La câțiva ani, vine un moment în care ne întrebăm care sunt cele mai bune saltele. E o alegere foarte importantă pe care trebuie să o facem! Să ținem cont de faptul că salteaua este direct răspunzătoare de odihna noastră și că ne petrecem cel puțin 8 ore din 24, dacă respectăm și recomandarea medicului.

Înainte să căutați răspunsul la întrebarea care sunt cele mai bune saltele trebuie să aveți în vedere câteva principii pe care să le respectați.

În primul rând, trebuie să țineți cont că o saltea înseamnă o investiție pe termen lung, cam 10 ani. Nu alegeți o saltea ieftină și ignorați calitatea ei.

Salteaua de pat trebuie să fie confortabilă, relaxantă. Multe magazine îți oferă posibilitate să probezi salteaua de pat, în mod gratuit, timp de câteva săptămâni și să o poți apoi schimba.

Printre cele mai bune saltele sunt cele anti-alergice, care sunt tratate împotriva mircoorganismelor și nu lasă să se dezvolte acarienii.

Caută o saltea pe bugetul tău, însă nu ignora calitatea somnului tău. Gândește-te clar dacă vrei o saltea moale sau mai tare. După ce ai cumpărat salteaua, mai ales în primele șase luni, întoarcea salteaua regulat, pentru ca umplutura să se stabilizeze bine.

Care sunt cele mai bune saltele. Tipuri care există pe piață

În magazine există mai multe tipuri de saltele. Iată ce beneficii oferă fiecare în parte:

Saltelele cu arcuri sunt de trei tipuri: BI-CONIC, cu arc continuu și arc împachetat. Acestea oferă o bună susținere, sunt durabile și conferă o nună circulație a aerului în interiorul saltelei. Calitatea acestor saltele este în funcție de grosimea firului sârmă din oțe și de număr cu arcuri. Cu cât aceasta este mai groasă, cu atât crește și fermitatea acesteia.

Saltelele din spumă sunt de două tipuri. Despre cele din spumă clasică se spune că susține și mențin bine coloana în poziția corectă. De asemenea, permite mișcarea naturală în timpul somnului. E hipoalergenică și are proprietăți antimicrobiene.

Saltelele cu memorie de formă sau din material vasco-elastic se adaptează la temperatura corpului și distribuie presiunea punct cu punct și se spune că ar îmbunătăți circulația sângelui. Saltele din latex sunt de două feluri: cele din latex natural și cele din latex artificial. Conferă o bună circulație a aerului în interiorul saltelei, oferă confort și relaxare coloanei.

Mulți se întreabă care sunt cele mai bune saltele, cele pe arcuri sau cele cu spumă. Nu este neapărat o diferență de calitate, ci e o alegere în funcție de cum se simte fiecare pe una dintre cele două tipuri. E bine să alegeți o saltea construită pe aceeași tehnologie ca cea pe care o ai deja și s-a uzat. De asemenea, cei care se întreabă care sunt cele mai bune saltele nu știu dacă să aleagă una mai dură sau mai moale. De fapt, salteaua trebuie aleasă în funcție de nevoile fiecărui.

Magazine care vând dintre cele mai bune saltele:
Somproduct
Sensodays
Drimus
eMAG
Mediashop