Care este cea mai insultată echipă de fotbal?

Grupul anti-discriminare Kick It Out a anunțat că peste 130.000 de mesaje abuzive au fost postate pe internet împotriva unor echipe și jucători de fotbal în acest sezon.

Potrivit grupului, care monitorizează doar situația din Anglia, concentrându-și atenția pe cluburile din Premier League, Chelsea Londra a fost cea mai insulată echipă, în timp ce Mario Balotelli, atacantul italian de la FC Liverpool, a fost cel mai jignit fotbalist.

”Nivelul abuzurilor este uluitor”, a declarat, pentru BBC, directoarea grupului, Roisin Wood. ”Trebuie să facem tot ce putem pentru a-i proteja pe cei care sunt afectați de aceste mesaje discriminatorii”, a adăugat ea.

Kick It Out susține că a primit 140 de plângeri care leagă fotbalul de ură pe rețelele sociale, iar în total, doar în acest sezon, grupul a descoperit 134.400 de mesaje discriminatorii doar față de echipele din Premier League.

Cele mai multe dintre aceste mesaje jignitoare instigă la ură rasială (28%). Discriminările sexuale reprezintă și ele o porțiune importantă (25%), în timp ce mesajele împotriva persoanelor cu handicap ocupă locul 3 în topul jignirilor care au legătură cu fotbalul.

Potrivit statisticilor, 78% dintre aceste mesaje abuzive postate pe rețelele de socializare sunt scrise de bărbați.

Chelsea a adunat 20.000 de astfel de insulte în perioada august 2014 – martie 2015, iar Liverpool ocupă locul doi, cu 19.000 de mesaje. Arsenal a fost menționată de 12.000 de ori în mesajele discriminatorii de pe internet, în timp ce Manchester United a atras 11.000 astfel de jigniri.

Mario Balotelli a fost de departe cel mai insultat fotbalist din Anglia. Peste 8.000 de mesaje, jumătate dintre ele fiind rasiste, l-au avut ca țintă pe atacantul italian. Și locurile următoare sunt ocupate tot de jucători de culoare: Danny Welbeck și Daniel Sturridge.

Aceste jigniri sunt postate de obicei pe Twitter, unde au fost depistate 88% dintre ele. Doar 8% au fost afișate pe Facebook.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Noi modele Dacia, disponibile la vânzare
Călătorie fără sfârșit. Povestea unui aventurier care și-a transformat viața într-un voiaj perpetuu
O problemă de matematică a pus în dificultate milioane de oameni