Nu ai primit cardul de sănătate? Ar putea fi deja la medicul de familie

Cardul de sănătate, ridicat de sute de medici de familie

Purtătorul de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Mihaela Tănase, a declarat că sute de medici de familie au ridicat deja, de la casele de asigurări de care aparţin, cardurile de sănătate pentru asiguraţii înscrişi pe listele lor, dar procesul este continuu.

În București, zece societăţi medicale, în care lucrează peste 70 de medici, au fost depuse cereri pentru ridicarea cardurilor naţionale de sănătate.

Potrivit estimărilor oficiale, în Capitală ar fi aproape 10% dintre medicii de familie care au depus cereri pentru ridicarea cardurilor de sănătate destinate propriilor asiguraţi.

În același timp, Poşta Română a anunţat, joi, că a distribuit cardurile de sănătate către 12,26 milioane persoane, 93% din beneficiarii documentelor care atestă calitatea de asigurat în sistemul public de sănătate, după cum a afirmat reprezentanta CNAS, citată de mediafax.ro.

Potrivit reprezentanților Poştei Române, 8.000 de asiguraţi au refuzat cardul, în timp ce alţii şi-au schimbat domiciliul fără să notifice sau nu s-au prezentat la oficiul poştal pentru a ridica acest document.