Caracteristica pe care o impart Bill Gates, Elon Musk si Liviu Tudor

Bill Gates. Foto: Shutterstock

Bill Gates si Elon Musk sunt doua dintre cele mai mari nume din lumea businessului.

Gates este unul dintre fondatorii Microsoft, companie care a luat nastere in anul 1975, si care a pus un calculator in milioane de case din toata lumea. Acum, spre sfarsitul carierei, se concentreaza mai mult pe actele caritabile. Intr-un portret facut acum cateva zile de cei de la Business Insider, jurnalistii americani il descriu drept miliardarul care iubeste cheeseburger-ii si spala vasele in fiecare seara.

Musk, pe de alta parte, este un om de afaceri in plina ascensiune. Este cel care a inventat sistemul de plata PayPal, folosit deja intens in aproape toata lumea. Acum isi imparte timpul intre doua companii gigant: Tesla si SpaceX, pe care le conduce. Elon Musk nu ia niciodata micul dejun si nu pierde timpul raspunzand la mailuri, scriu jurnalistii de peste Ocean.

Cu toate ca au programe de lucru si stiluri de viata foarte diferite – ca sa nu mai amintim si de faptul ca cei doi se afla in momente total diferite in cariera – Gates si Musk impart o caracteristica esentiala, care ii ajuta sa nu iroseasca niciun moment esential din zi sau tocmai pe acela care ar putea face diferenta. Cei doi si-au facut un obicei din a-si planifica din timp ziua de munca.

Elementul care ii uneste pe Bill Gates si Elon Musk

Atat Bill Gates, cat si Elon Musk si-au format un obicei din a-si structura ziua de lucru in reprize de cinci minute. Desi drastic, un astfel de program ii ajuta sa fie mai productivi.

Ca segmentarea zilelor de lucru poate sa-ti imbunatateasca performantele la birou o spun si cei de la Fast Company. In plus, un astfel de program te transforma intr-un angajat mai responsabil. Asta se intampla pentru ca atunci cand iti programezi o zi la sange, esti obligat sa lasi loc si momentelor de relaxare. Respectate, acestea te ajuta sa-ti incarci repede bateriile si sa te regrupezi pentru a intra din nou in faza de productivitate.

Elon Musk. Foto: Shutterstock
Elon Musk. Foto: Shutterstock

Liviu Tudor, omul care a pus pe picioare, cu rabdare si disciplina, un adevarat imperiu imobiliar in Romania

Insa un astfel de program se poate demonstra eficient si in cazul unor investitori autohtoni. Tot disciplina – atat de apreciata de Gates si Musk –  a fost cea care l-a ajutat si pe Liviu Tudor sa construiasca un adevarat imperiu imobiliar in Bucuresti. Presedinte al Genesis Development si cel mai mare proprietar de cladiri de birouri din Romania, omul de afaceri si-a consolidat un portofoliu de 150.000 de metri patrati detinut in cadrul parcurilor West Gate si Novo Park.

Pe langa aceste doua proiecte imobilire majore, compania controlata de Liviu Tudor detine si campusul studentesc West Gate, cu 925 de camere, dar si Studio One, un complex care ofera posibilitati de cazare in Bucuresti la preturi competitive si care se adreseaza atat mediului profesional, cat si turistilor.

La fel ca celebrul Bill Gates, Liviu Tudor, un antreprenor cu o experienta de 24 de ani pe piata de business locala, se implica si in proiecte de responsabilitate sociala – prin Fundatia Tudor, pe care o patroneaza – sau menite sa contribuie la formarea tinerei generatii.

Omul de afaceri considera ca, pentru a asigura o dezvoltare sustenabila si de durata, orice popor, inclusiv cel roman, trebuie sa-si valorifice istoria. Tocmai de aceea a ales sa se implice, tot prin Fundatia Tudor, in proiecte de restaurare a monumentelor istorice, fiind un adept al stabilirii unui echilibru intre avansul tehnologic si conservarea patrimoniului.

Cum a avut timp pentru toate acestea, vei intreba probabil. Cu ajutorul unui program disciplinat, pe care il poti adopta chiar si tu. Nu trebuie sa imparti ziua in reprize de cinci minute, la fel ca Musk sau Gates, nici Liviu Tudor nu o face, trebuie sa creezi insa un echilibru intre orele de lucru si cele de relaxare, astfel incat sa fii productiv, dar sa iti incarci si bateriile. Numai asa poti face fata unui stil de viata aglomerat, dar presarat cu momente de reusita profesionala.

Tu ce strategii aplici pentru a fi mai productiv si a avea mai mult succes la locul de munca?

Sursă foto: Shutterstock.com

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.