Căpitanul Fiorentinei, Davide Astori, a murit la 31 de ani

davide astori fiorentina
Foto: Clément Bucco-Lechat (Wikimedia Commons)

Căpitanul Fiorentinei, Davide Astori, a murit la vârsta de 31 de ani, a anunțat clubul într-un comunicat de presă, relatează Euronews.

Fotbalistul italian a încetat din viață duminică dimineața, din cauza unei „boli subite”, a transmis clubul și pe contul de Twitter al echipei de fotbal.

„Suntem extraordinar de triști să anunțăm moartea căpitanului Davide Astori, el fiind victima unei boli subite”, se arată în comunicat.

„Din cauza situației teribile și delicate și, mai presus de orice, din respect pentru familia sa, facem apel la sensibilitatea tuturor”, continuă mesajul.

Potrivit presei italiene, fundașul și totodată căpitanul echipei a murit în somn într-o cameră a hotelului La di Moret din orașul Udine. Meciul pe care Fiorentina ar fi trebuit să îl joace astăzi cu formația Udinese a fost amânat.

„La Gazzetta dello Sport” scrie că fotbalistul a murit probabil în somn, din cauza unui stop cardiorespirator. Davide Astori a fost găsit fără suflare dimineața, de către maseorul echipei care mersese la el în cameră deoarece fotbalistul nu coborâse la micul dejun. Personalul medical chemat la fața locului nu a încercat să îl resusciteze.

Astăzi se va efectua o examinare preliminară a trupului neînsuflețit al jucătorului, iar mâine ar urma să fie realizată o autopsie.

Deocamdată, procurorul general din Udine, Antonio De Nicolo, a spus că Davide Astori a murit în urma „unui stop cardiorespirator din cauze naturale”, chiar dacă „este ciudat ca un astfel de lucru să i se întâmple fără semne de avertizare unui profesionist monitorizat”.

Fotbalistul le lasă în urmă pe partenera sa Francesca Fioretti și pe fetița lor de 2 ani.

Davide Astori evolua de 12 ani în Seria A a Italiei. A început la AC Milan, apoi a continuat la Cagliari, iar în 2016 a venit la Fiorentina. Fotbalistul a jucat de 14 ori și în echipa națională a Italiei și a înscris un gol pentru națională.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.