Când intră în vigoare legea anti-fumat în România?

Potrivit actului normativ publicat luni în Monitorul Oficial, cei care vor fi prinși că fumează în spațiile publice închise riscă amenzi de până la 500 de lei.

Legea intră în vigoare începând cu data de 16 martie. Patronii cluburilor, restaurantelor sau barurilor care vor permite fumatul în incinte vor fi sancționați cu amenzi cuprinse între 5.000 și 15.000 de lei, sau chiar cu suspendarea și închiderea unităților.

Fumatul va fi interzis în toate spațiile publice închise, dar și la locurile de joacă pentru copii, indiferent dacă sunt în aer liber sau acoperite. Excepție de la legea care a fost declarată constituțională săptămâna trecută fac camerele special amenajate din penitenciare și aeroporturi.

Potrivit unui sondaj IRES, doar unu din zece români este nemulțumit de legea anti-fumat, care este deja în vigoare în majoritatea statelor europene.

Același studiu arată că 75% dintre respondenți nu fumează deloc tutun, în timp ce doar 18% fumează zilnic. Sondajul IRES susține că patru din zece fumători au încercat să se lase de acest obicei în ultimul an.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Nebănuitele calități ale unui animal superb. 10 curiozități uimitoare despre cai
Geniu al școlii românești, admis la cea mai bună universitate din Europa
4 semne noi de circulație puțin cunoscute de șoferii din România
Locuri de muncă în Anglia. Se caută muncitori, ospătari, șoferi și personal pentru McDonald’s
O minune din România aflată la 100 de metri adâncime, promovată de CNN
TEST. Recunoașteți orașele românești din aceste imagini!