Căldură mare la Parlament! Protest în chiloți și vot împotriva „stropitorilor” din cluburi

FOTO: Stiri.Botosani.ro
FOTO: Stiri.Botosani.ro

Dumitru Zmău, fost co-președinte al ALDE Botoșani și fost șef al Poliției Rutiere din oraș, a postat pe Facebook o fotografie în care apare în chiloți în fața clădirii Parlamentului.

Potrivit Știri.Botoșani.ro, el spune că acest gest a reprezentat un protest față de Daniel Constantin, co-președintele partidului. După câteva ore, potrivit jurnaliștilor botoșăneni, Zmău a șters fotografia de pe rețeaua de socializare.

„Și uite așa mi-am luat rămas bun de la Daniel Constantin, atunci când mi-am dat demisia din Copreședinte ALDE Botoșani. Atunci i-am arătat ce aveam în chiloți, în partea din spate. Acum când văd că face scandalul acesta, el fiind un nimeni absolut, aș vrea să-i arăt ce am în partea din față! Cum e de făcut, dragi prieteni?”, a scris Dumitru Zmău pe Facebook, în postarea cu fotografia, potrivit Știri.Botoșani.ro.

Și în Parlament au fost oameni care s-au aprins, însă nu la dezbateri, ci în discuții cu jurnaliștii. La finalul ședinței din Camera Deputaților, parlamentarul PMP Corneliu Bichineț a dojenit o jurnalistă de la Realitatea TV, căreia încerca să-i explice că nu poți stinge incendiile cu „stropitori”. Chiar dacă jurnalista n-a spus acest lucru.

E vorba despre un proiect de lege care obliga toți administratorii clădirilor publice să monteze instalații cu sprinklere, dispozitive speciale pentru stingerea incendiilor. Legea a apărut după tragedia de la Colectiv, însă deputații au respins-o definitiv.

„Sînteți puțin depășită de evenimente, dacă acuma credeți că putem stinge incendiile cu stropitori vă înșelați. Sau dacă vreți să faceți glume cu mine, iar vă înșelați”, i-a spus Bichineț jurnalistei de la Realitatea TV.

Ce a înțeles parmentarul PMP că e o instalație de sprinklere?

„Domnișoara, stați de vorbă cu un om care a condus 12 ani un județ, județul Vaslui și am răspuns și de școlile din județ. Nu se mai operează cu stropitori decât pe tarlale, atunci când se treieră grâul. (…) Ce-ai fi vrut, ca la Bamboo să iasă cel care prezenta muzica cu o stropitoare?”, o întreabă Bichineț pe jurnalistă.

Iată întreaga discuție: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.