Ajutor pentru Max. Povestea câinelui erou al Armatei Române care a salvat vieți în Afganistan

Max, câinele erou sursa foto: Asociația Cuțu-Cuțu

Max, primul câine de luptă al Armatei Române care a contribuit la misiunile din Afganistan, antrenat special pentru descoperirea minelor şi dispozitivelor explozibile artizanale, a fost abandonat de cei pe care i-a salvat de-a lungul timpului.

Depistat în primavara acestui an ca fiind infestat cu dirofilarii, o boală care produce viermi la inimă, Max, câinele erou a fost “casat”, iar Armata urmează să-l predea hingherilor, pentru a fi eutanasiat.  Și asta pentru că Max, câinele erou nu mai este apt pentru serviciu.

Impresionată de povestea sa, Sorina Hanea, o iubitoare de animale, a hotărât să-i salveze viața, numai că sumele necesare tratamentului și îngrijirii lui Max, câinele erou se ridică la câteva sute de lei lunar.

“Tratamentul cu șanse de vindecare de dirofilarioză este de lungă durată, cel puțin trei ani, iar cel de susținere cardiacă zilnică costă foarte mult, aproximativ 600 lei pe lună, dar cu toate acestea doamna Hanea a achitat în mare parte cheltuielile medicale preliminarii stabilirii actualului tratament, 2.500 lei, dar tot au mai rămas de plată încă 800 de lei la clinică, nemaipunând la socoteală costul medicamentelor zilnice, hrana de bună calitate, precum și vizitele periodice la medic pentru control și pentru drenaj. Cu ajutorul nostru, al tuturor, ajutând-o financiar pe doamna Hanea pentru acoperirea costurilor zilnice ale lui Max, îl putem ajuta pe Max să învingă boala, să redevină erou și în propria poveste”, au anunțat reprezentanții Asociației Cuțu-Cuțu, în apelul lor către iubitorii de animale.

Max, câinele erou

Max, câinele erou a salvat multe vieţi pe câmpul de luptă, ca dublul misiunii unui militar de rând, fiind singurul câine din România care s-a adaptat temperaturilor foarte ridicate din Afganistan.

Tot câinele Max a fost și primul patruped participant la o paradă de 1 Decembrie, de Ziua României, spre încântarea publicului. Max, câinele erou era una dintre principalele vedete ale defilărilor pe sub Arcul de Triumf, alături de Detasamentul de Cavalerie al Jandarmeriei Române și de parada tehnicii militare aviatice.

Anul acesta, din cauza bolii, câinele nu a mai putut participa la parada de 1 Decembrie.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.