Cadouri de sărbători. Topul celor mai căutate cărți la sfârșit de an

Târgul de carte Gaudeamus 2016 și-a închis porțile, după ce a primit 125.000 de vizitatori. La Romexpo București au fost peste 300 de expozanți.

Cea mai recentă carte a lui Lucian Boia – „Un joc fără reguli – Despre imprevizibilitatea istoriei” – a fost cea mai vândută carte la editura Humanitas, cu peste 800 de exemplare, la cea de-a 23-a ediţie a Târgului de Carte Gaudeamus, care s-a încheiat duminică seară la Romexpo.

Volumul „Ulysses 732. Romanul Romanului”, de Mircea Mihăieş, a fost cel mai vândut la Editura Polirom, iar „Zgomotul timpului” de Julian Barnes a fost cea mai cumpărată carte la editura Nemira.

Vânzări spectaculoase au înregistrat şi cartea-eveniment „Doamna de la Miezul Nopţii”, de Cassandra Clare, de la editura Corint, dar şi „Jamila Cuisine” de Geanina Staicu-Avram, la Curtea Veche Publishing.

Editura Litera a fost prezentă cu sute de noutăţi editoriale, bestselleruri, colecţii noi, cărţi premiate şi ecranizate, din care cititorii şi-au desemnat titlurile preferate, pe primul loc situându-se volumul „Înainte să te cunosc”, şi continuarea acestuia: „După ce te-am pierdut”, de Jojo Mojes.

Invitatul de onoare al ediţiei a fost China, prezentă la târg cu un stand reprezentativ pentru literatura chineză contemporană dar şi cu un program dedicat profesioniştilor de pe piaţa cărţii şi publicului.

A fost cea de 23 ediţie a acestui eveniment. Următoarea ediţie Gaudeamus va avea loc în perioada 22 – 26 noiembrie 2017, Statele Unite ale Americii fiind invitat de onoare.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.