Căderea Mariei. Rusoaica Șarapova s-a prăbușit la Miami. Simona Halep poate urca pe locul 2 în lume

Surpriză de proporții la Miami: rusoaica Maria Șarapova, a doua favorită a importantului turneu WTA, a fost învinsă de compatrioata sa Daria Gavrilova, scor 7-6 (4), 6-3.

Eșecul din turul doi, debutul la competiția din Florida pentru Șarapova, îi pune în pericol poziția în clasament. Cum în sezonul trecut Maria a ajuns până în semifinale, ea va pierde multe puncte la finalul săptămânii viitoare, când se încheie turneul din Florida.

Maria Șarapova avea un avans de 800 de puncte față de Simona Halep, însă românca are șansa să recupereze poziția secundă, pe care a atins-o și în 2014, printr-o evoluție bună la Miami, unde câștigătoarea primește o mie de puncte.

Eșecul de aseară i-a redus Șarapovei la jumătate avansul pe care îl avea față de Simona, care va trebui însă să atingă finala întrecerii pentru a-și depăși marea rivală.

Șarapova (27 de ani) a fost zdrobită de energica Gavrilova, care i-a dat destul de multe bătăi de cap și Simonei Halep, în urmă cu două săptămâni, la Indian Wells, când românca a revenit spectaculos după ce a cedat primul set.

Gavrilova (21 de ani), aflată la primul ei sezon în circuitul WTA, a condus cu 4-2 și 5-3 în prima manșă, însă Maria Șarapova a împins setul în tie-break, după ce a apelat la toate micile și enervantele sale trucuri.

Experiența nu a mai contat în game-ul suplimentar, unde Gavrilova a reușit să-și stăpânească extraordinar emoțiile.

Frustrarea Șarapovei, mai înaltă cu 22 de centimetri decât adversara sa, a contribuit decisiv și la stabilirea rezultatului în setul secund, când agilitarea și precizia în execuție ale Dariei au dus rapid scorul la 3-0. Diferența de scor s-a menținut până la final, iar Maria Șarapova pierde pentru prima oară la debut în turneul din Florida în ultimii 12 ani.

Maria Șarapova nu a câștigat niciun turneu în 2015. Simona Halep va debuta azi în Florida, împotriva cehoaicei Nicole Vaidisova, a cărei poveste o puteți citi aici.

Recomandările editorilor GreatNews:

Șova a scăpat de cătușe cu mir și rugăciune. Azi, Dumnezeu a fost senator
Politicienii și Dumnezeu. Cum îl descoperă brusc pe Cel de Sus când ajung în fața justiției
În pat cu dușmanul. Fuga dintr-o închisoare fără gratii, după 24 de ani

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.