Ca în povești. O vacă a reușit să evadeze în drumul spre abator și trăiește de o lună în sălbăticie

Foto: youtube.com

Povestea unei vaci din rasa limousine a devenit unul dintre cele mai populare subiecte de știri din Olanda acestor zile.

Vaca, pe nume Hermien, a reușit să evadeze în drumul spre abator împreună cu un alt animal. Însă, în vreme ce ”colega” de evadare a fost prinsă, Hermien a reușit să își piardă urma și trăiește de mai bine de o lună într-o pădure.

Povestea animalului din micuța localitate Lettele, locuită de mai puțin de 1000 de oameni, a provocat un val de solidaritate printre olandezi, relatează AFP, preluat de hotnews.ro.

Mii de olandezi și chiar persoane din alte țări s-au oferit să doneze bani pentru ca animalul să trăiască într-un refugiu pentru bovine, fără a fi sacrificat la abator.

Jurnaliști și fotografi atrași de subiect au reușit să dea de urma vacii și au filmat-o în pădurea în care s-a refugitat. Având în vedere amploarea pe care a căpătat-o cazul, Hermien are mari șanse să fie cruțată chiar și atunci când va fi prinsă.

VIDEO:

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.