Bunicul copilotului Andreas Lubitz, originar din România

andreas lubitz
Andreas Lubitz. Foto: Arhiva personală

Bunicul matern al copilotului Andreas Lubitz, care a prăbușit intenționat un avion cu 150 de persoane la bord în Alpii Francezi, a trăit în România, relatează presa germană, potrivit digi24.ro.

Ziarul local Donau Kurier scrie că bunicul matern al lui Andreas Lubitz s-a mutat din România în Germania de Vest la începutul anilor ’70. Bunicul copilotului, născut în România, era medic pediatru şi a rămas în Germania după ce a participat la o conferinţă pe teme medicale.

El şi-a găsit un post de medic primar la spitalul de copii din localitatea Neuburg, din landul Bavaria. Soţia sa a fost angajată ca învăţătoare la o şcoală din localitate. Fiica medicului şi a învăţătoarei, mama lui Andreas Lubitz, trăieşte în Germania şi este pianistă.

Potrivit ziarului local german, Andreas Lubitz mergea adesea în vizită în oraşul Neuburg, la bunicii săi, care s-au mutat de câteva luni la fiica lor, în Montabaur.

Tânărul copilot Andreas Lubitz, în vârstă de 27 de ani, a prăbușit avionul companiei Germanwings în Alpii Francezi, după ce s-a închis în carlingă și nu i-a mai permis comandantului să intre în cabina de zbor.

Pilotul a ieșit la toaletă, iar când s-a întors nu a mai putut să intre, chiar dacă i-a cerut lui Andrea Lubitz să deschidă ușa, iar apoi a încercat să o spargă cu un topor. 150 de persoane – 144 de pasageri și 6 membri ai echipajului – au murit în urma prăbușirii avionului. Potrivit primelor informații, se pare că Andreas Lubitz acea probleme psihice, dar și fizice, el suferind de desprindere de retină.

Recomandările editorilor GreatNews:

Ultimele discuții dintre piloții avionului prăbușit: „Deschide nenorocita asta de ușă!”
Mărturia fostei iubite a copilotului: “Plănuia ceva ce va rămâne în memoria tuturor”
Câți bani vor primi rudele pasagerilor decedați în avionul prăbușit intenționat de copilot

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.