Bunica Maia din România face snowboarding la 87 de ani

FOTO: Dana Oniga
FOTO: Dana Oniga

Virginia Popescu, din Târgu Jiu, în vârstă de 87 de ani, își petrece o mare parte din zilele de iarnă pe snowboard. Într-un interviu pentru redbull.com, Maia, așa cum îi spun apropiații, a declarat că s-a urcat pe placă la propunerea nepoților ei, Dana și Adrian, care sunt instructori de snowboard la Patachon Snowboarding Rânca.

Maia s-a născut la Giurgiu în 1930 și după ce s-a măritat s-a mutat la munte. De meserie a fost contabilă. În urmă cu 15 ani, când s-au apucat nepoții de acest sport, ieșea pe pârtie împreună cu soțul ca să vadă „cum se dau cu scândură aia”.

Însă totul s-a schimbat când nepoata ei Dana a îmbrăcat-o în echipament și i-a pus placa sub picioare. Încetul cu încetul, însă cu mult curaj și fără nicio emoție, Maia a reușit să stăpânească foarte bine placa de snowboard.

„Am intuit instinctiv poziția naturală pe care trebuie să o am, după care m-au ajutat foarte mult sfaturile tehnice pe care mi le-a dat nepotul meu, înregistrându-le cu mare atenție. Ca sfat pentru cei care nu au încercat asta, este simplu: să aibă curaj și încredere în persoana lor. Nimic mai mult!”, a declarat Maia, pentru redbull.com.

Patachon Snowboarding, din care fac parte nepoții Maiei, este o echipă de instructori de snowboard acreditați și certificați de organizațiile profesionale.

Stațiunea Rânca, în care se dă cu placa Maia, este situată la o altitudine de 1.600 de metri. Pârtiile de schi sunt amplasate pe Muntele Corneșu și Vârful Păpușa, având diferite grade de dificultate.

Rânca este traversată de Transalpina, cel mai înalt drum rutier din lanțul Munților Carpați, atingând altitudinea maximă de 2.145 de metri în Pasul Urdele.

FOTO: Dana Oniga

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.