Bulgarii ies în stradă în semn de solidaritate cu manifestanții din România

FOTO: Sorin Breazu/GreatNews
FOTO: Sorin Breazu/GreatNews

Pe rețeaua de socializare Facebook a fost creat un eveniment prin care se anunță un protest la Sofia, în fața Ambasadei României, în semn de solidaritate față de manifestațiile de stradă din țara noastră.

„În cazul în care România face un pas înapoi în lupta împotriva corupției, ar fi un semn negativ pentru Bulgaria. În ultimii ani, succesul României ne dă speranțe că poate învinge supremația legii. (…)

Ieșim la Sofia să sprijinim românii și organizăm o demonstrație de solidaritate. Demonstrația va fi pașnică, se vor purta steaguri ale Bulgariei, României și ale Uniunii Europene, precum și afișe în bulgară, română sau engleză”, se arată în anunțul postat pe Facebook.

Evenimentul va fi organizat duminică. Pe pagina anunțului sunt deja zeci de mesaje de la români, care le mulțumesc bulgarilor pentru susținere.

Pentru a treia seară la rând, zeci de mii de oameni au ieşit în stradă în Bucureşti şi în 70 de mari oraşe din ţară. 230.000 de români au cerut abrogarea Ordonanţei de modificare a Codurilor Penale. În Piaţa Victoriei au fost 80.000 de oameni.

Peste 300.000 de oameni au ieşit în stradă miercuri seară în Bucureşti şi în alte zeci de oraşe, pentru a protesta faţă de modificarea codurilor penale. A fost cel mai mare protest din ultimii 25 de ani din România. În Piaţa Victoriei au fost aproximativ 150.000 de oameni.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.