Bucureștiul, capitala europeană cu cele mai ieftine taxiuri

taxi meridian
Foto: Pagina de Facebook Taxi Medirian

Doar în Cairo, Mexico City și New Dehli poți călători mai ieftin cu taxiul decât în București, potrivit unui index realizat în 50 de capitale din întreaga lume.

Cum tariful pe kilometru în București este de doar 0,36 euro, Bucureștiul este cea mai ieftină capitală din Europa când vine vorba de transportul cu taxiul. Sofia, capitala Bulgariei, se clasează pe locul 7 în top, în timp ce Varșovia și Budapesta sunt pe locurile 19, respectiv 21.

Capitala cu cele mai scumpe tarife la taxiuri este Berna. În capitala Elveției un kilometru parcurs cu taxiul costă peste 6 euro. Foarte scump este drumul cu taxiul și în Oslo, capitala Norvegiei, dar și în Londra, centrul Marii Britanii.

Taxiurile bucureștene, cele mai ieftine din Europa

Alte capitale ieftine în ceea ce privește transportul cu taxiul sunt Manila (Filipine), Hanoi (Vietnam), Bangkok (Thailanda), Rabat (Maroc) și Ankara (Turcia). Toate acestea sunt prezente între cele mai ieftine zece capitale din lume când vine vorba de tariful pe kilometru, potrivit studiului realizat de Silverdoor Apartments.

Puteți consulta întregul index aici.

Printre cele mai scumpe călătorii medii cu taxiul din lume sunt cele făcute în Paris, Luxemburg, Berlin, Amsterdam, Copenhaga, Helsinki și Tokio.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.