Bucureștiul ar putea avea o unitate de poliție pentru protecția animalelor

pisici
Pisicile "Matryoshka". Foto: IAMA_dragon-AMA (reddit.com)

Consiliul General al Capitalei va decide joi dacă va aproba strategia pentru protecția animalelor, care include și înființarea unei divizii speciale de poliție.

Poliția animalelor ar putea fi înființată până la finalul anului în curs.

”Specializarea în această zonă este un element esenţial, astfel încât un instructaj specific va fi necesar pentru întreg personalul”, se arată în Strategia pentru protecţia şi bunăstarea animalelor în Municipiul Bucureşti, care va fi supuză votului în 27 aprilie.

Potrivit documentului, adăposturile de câini vor fi transformate în centre de adopții, animalele urmând să primească îngrijire veterinară corespunzătoare. Mai mult, vor fi dezvoltate platforme online de promovare a adopţiei unde cei interesaţi pot primi informaţii detaliate despre animale.

De asemenea, în Parcul Natural Văcăreşti ar putea fi înfiinţată şi o fermă a animalelor, care să fie un centru de cercetare a comportamentului animalelor unde să poată fi organizate seminarii şcolare în aer liber.

Strategia mai prevede și înființarea unui Serviciu Municipal de Urgență și Resuscitare Veterinară (SMURV). Acesta va avea cinci clinici mobile, destinate intervențiilor în București și Ilfov. Un cimitir și un crematoriu pentru animale sunt și ele incluse în proiect.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.