București, orașul unde copacii se plantează în beton. Peste 150 de platani de pe malul Dâmboviței s-au uscat

Copacii plantați pe malul Dâmboviței se usucă (Foto: Flickr / Joe Mabel)
Copacii plantați pe malul Dâmboviței se usucă (Foto: Flickr / Joe Mabel)

Cu toate că are numeroase probleme, Bucureștiul investește o parte însemnată a bugetului său în spații verzi. O face, însă, prost.

Anul trecut, pe malul Dâmboviței, în Sectorul 3, au fost plantați sute de platani, iar peste 150 dintre ei s-au uscat deja. Mulți alții dau semne de îmbolnăvire. Motivul? Arborii au fost plantați în beton, anunță Știrile TVR.

Paguba este de zeci de mii de euro, însă reprezentanții Primăriei spun că platanii sunt în garanție. Copacii ar urma să fie înlocuiți de firma care i-a plantat.

Cazul platanilor de pe malul Dâmboviței nu este, însă, singular în Capitala României, unde sute de milioane de lei sunt alocate anual spațiilor verzi. Mulți arbori au fost plantați greșit, în locuri unde nu pot să se dezvolte.

Primăria Sectorului 3 a alocat anul trecut spațiilor verzi un buget de 150 de milioane de lei, de aproape trei ori mai mult decât a investit în educație.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.