București, capitala lecturii timp de cinci zile

Ieri, București a devenit capitala lecturii, deoarece a început a XXI-a ediție a Târgului Internațional Gaudeamus.

Pavilionul Central Romexpo așteaptă câteva zeci de mii de oameni în cele cinci zile, iar ieri a fost un adevărat flux de persoane. Aproximativ 10000 de oameni au venit ca să îl vadă pe noul Președinte al României, Klaus Iohannis, și să îi cumpere volumul „Pas cu pas”, pe care l-a lansat în prima zi a târgului. Acesta a petrecut câteva ore în compania vizitatorilor și le-a oferit autografe celor care au venit să îi cumpere volumul.

Invitatul de onoare al ediției de anul acesta este Federația Rusă, iar 17 oaspeți din Rusia – scriitori, critici literari, editori, jurnaliști și muzicieni, nume foarte cunoscute în peisajul cultural contemporan rusesc vor susține lansări și prezentări de carte, dar și sesiuni de autografe, dezbateri și momente artistice.

Lucian Boia, Andrei Pleșa, Gabriel Liiceanu, Horia Roman-Patapievici, Orhan Pamuk și Haruki Murakami sunt doar câțiva dintre autorii care își vor lansa volume în cadrul târgului, iar reducerile la volume seminficative și sunt cuprinse între 10 și 80%, iar pentru Black Friday se anunță și alte reduceri.

Sâmbătă, de la ora 10.00, copiii au parte de multe surprize și va avea loc un spectacol de magie, cu ocazia lansării cărții „Lumea Copiilor. Versuri, poezii și cântecele”.

Tot sâmbătă, de la ora 11.30, vor fi lansate volumele „Războiul redescoperit: 1914 – 1918″ și „Războiul unei familii (1914 – 2014), de Stéphane Audoin-Rouzeau și Annette Becker, în prezența autorilor, iar de la ora 16.00, vor fi lansate cărțile „Albumul copilăria regală” și „Regele Carol al Romaniei”, de Mite Kremnitz.

Preșcolarii, elevii, studenții, cadrele didactice, bibliotecarii, profesioniști din domeniile editorial- educațional, precum și jurnaliștii, pensionarii, persoanele cu dizabilități și grupurile organizate au acces gratuit la Târgul Gaudeamus, iar celelalte categorii de vizitatori vor plăti 5 lei pe bilet sau un abonament pentru toată perioada,  în valoare de 10 lei. Programul fiecărei zile începe la ora 10 și se termină la 20.00.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.