Brățara electronică, propunerea germană pentru combaterea extremismului

FOTO: ecvv.com
FOTO: ecvv.com

Ministrul Justiției din landul Bavaria din Germania, Winfried Bausback, a cerut ca în cazul extremiștrilor considerați posibile amenințări pentru siguranța publică să li se aplice dispozitive electronice la gleznă.

Potrivit jurnaliștilor agenției DPA, autoritățile bavareze spun că trebuie îmbunătățit modul în care potențialii atentatori sunt supravegheați. De asemenea, anchetatorii trebuie să intensifice și acțiunile împotriva islamiștilor care folosesc internetul pentru a-și căuta susținători, împreună cu măsuri de păstrare a datelor, a mai adăugat ministrul bavarez.

În ultimele două săptămâni, Germania a fost zguduită de mai multe atacuri extremiste. Pe 18 iulie, în nordul Bavariei, la Wuzburg, un refugiat afgan în vârstă de 17 ani a atacat cu un topor și un cuțit mai mulți pasageri într-un tren regional, în timp ce striga „Allah Akbar”. Cinci oameni au fost răniți. Agresorul a încercat să fugă, însă a fost ucis de forțele de ordine. Anchetatorii spun că a acționat ca membru al organizației teroriste Stat Islamic.

Pe 22 iulie, la un mall din apropierea stadionului echipei de fotbal Bayern Munchen un tânăr de 188 ani, născut din părinți iranieni, a deschis focul și a ucis la întâmplare 9 oameni și a rănit 35. Atacatorul s-a sinucis. Potrivit polițiștilor, arma a fost cumpărată de pe internet, iar acesta plănuia de mai bine de un an să comită un masacru exact ca Anders Breivik în Norvegia.

Pe 24 iulie, în Reutlingen, în apropiere de Stuttgart, o femeie a fost ucisă și două persoane rănite de un refugiat sirian în vârstă de 21 de ani care a atacat cu o macetă. Poliția crede că ar fi fost vorba de o crimă pasională.

Tot pe 24 iulie, în orașul Ansbach, din apropiere de orașul Nurnberg, un refugiat sirian s-a aruncat în aer în apropiere de poarta de intrarea la un festival de muzică. Au fost răniți 12 oameni, din care trei în stare gravă. S-a stabilit că acesta avea legături cu membri ai organizației Stat Islamic.

giphy