Bradul de Crăciun din Brașov va deveni lemn de foc pentru săraci

brasov
Bradul de Crăciun din Piața Sfatului. Foto: Wikimapia.org

După ce vor fi demontate toate decoraţiunile de sărbători din orașul Brașov, bradul înalt de 26 de metri din Piaţa Sfatului va fi tăiat în bucăţi, iar lemnul va fi oferit gratuit unor familii de nevoiaşi din localitate, care folosesc lemne pentru încălzire.

Și braşovenii care au împodobit anul acesta un brad natural de Crăciun au posibilitatea să îl transforme în combustibil. Din acest weekend, firmele de salubritate au început să adune brazii de la rampele de gunoi sau chiar direct din faţa caselor, aceştia urmând să fie transformaţi în combustibil pentru încălzire sau în îngrăşământ natural.

Acţiunea a va continua şi sâmbăta viitoare. În prima zi a acţiunii au fost colectaţi 500 de pomi de Crăciun, relatează bzb.ro.

Reciclarea brazilor de Crăciun devine tot mai frecventă în România: unii comercianți din țară oferă vouchere de cumpărături în schimbul brazilor aduși la magazin după sărbători.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.