Botez cu nervi. Un preot supărat a bruscat un bebeluș – VIDEO

Sursa foto: Youtube
Sursa foto: Youtube

Poliția din Brăila a demarat o anchetă după ce au văzut un clip video în care un preot bruschează un bebeluș în timpul slujbei de botez.

“Poliţiştii s-au sesizat din oficiu pe baza imaginilor apărute în mass-media şi efectuează verificări pentru a stabili dacă în cauză sunt întrunite elementele constitutive ale vreunei infracţiuni, urmând a se lua măsurile legale în consecinţă”, a declarat subinspectorul brăilean Laura Dan.

Nici Arhiepiscopia Dunării de Jos nu a rămas indiferentă față de acest caz, cerându-și scuze pentru comportamentul nepotrivit al preotului.

”În legătură cu cele petrecute la săvârşirea Tainei Sfântului Botez în biserica «Sfinţii Împăraţi» din municipiul Brăila, ne exprimăm regretul pentru atitudinea nepotrivită a preotului slujitor şi, în acelaşi timp, cerem iertare familiei şi credincioşilor prezenţi. Aspectele ce decurg din materialul înregistrat video vor fi cercetate potrivit rânduielilor liturgice şi canoanelor bisericeşti, în vederea luării măsurilor ce se impun”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanţii Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

Imaginile, în care preotul, vizibil nervos, scufundă foarte brutal un bebeluș în cristelniță, în timp ce rudele micuțului îl țin de veșmântul de mătase, care îl incomoda pe slujitorul Bisericii, au scandalizat opinia publică pe internet.

Botezul a avut loc la biserica ”Sfinții Constantin și Elena” din Brăila și a fost oficiat de preotul parho Traian Mazăre. Acesta era supărat de faptul că unul dintre bebelușii pe care trebuia să îi boteze plângea și se agăța de veșmântul său.

Traian Mazăre a refuzat inițial să îl boteze pe micuț și s-a îndreptat, nervos, către alt copil, pe care l-a scufundat de trei ori, cu brutalitate, în cristelniță.

Rămâne de văzut la ce concluzii vor ajunge autoritățile în cazul său.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.