Blue Air își anulează cursele cu plecare din Timișoara

blue air
Foto: Aldo Bidini via Wikimedia Commons

Compania aeriană low cost Blue Air a anunțat că nu va mai opera zborurile spre Cluj-Napoca și Iași cu plecare din Timișoara din cauza neînțelegerilor cu reprezentanții Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara.

Anunțul a fost făcut astăzi, 2 februarie, pe pagina de Facebook a companiei aeriene românești.

Toate zborurile efectuate de Blue Air de la Timișoara spre Cluj sau Iași se suspendă de la data de 17 februarie.

„Din cauza fricțiunilor create de către Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara suntem nevoiți să vă informăm asupra deciziei companiei Blue Air de a anula zborurile Timișoara-Iași-Cluj cu efect imediat”, se arată în mesaj.

„Este păcat ca după o lungă colaborare să ajungem într-un asemenea punct, dar se pare că prezența companiilor românești pe piața din Romania deranjează din ce în ce mai tare. Operarea zborurilor pe acestă rută se suspendă începând cu data de 17 Februarie 2018”, continuă mesajul.

De pe Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara, Blue Air opera curse spre Cluj-Napoca și Iași, precum și curse sezoniere spre Constanța, în perioada estivală.

Anunțul de astăzi făcut de Blue Air face referire doar la cursele operate spre Cluj-Napoca și Iași, așadar deocamdată nu se știe dacă în această vară vor mai exista curse Blue Air pe ruta Timișoara – Constanța.

Compania Blue Air nu a detaliat în ce anume constă exact conflictul cu reprezentanții Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara.

Fondată în anul 2004, compania Blue Air deține 29 de aeronave și zboară în 104 destinații. Are 1.500 de angajați, iar în anul 2017 a transportat peste 5 milioane de pasageri (o creștere de 40% față de anul precedent). În 2017 a obținut venituri de 400 de milioane de euro.

Compania este certificată IATA Operational Safety Audit (IOSA) de către International Air Transport Association (IATA) pentru standarde excepționale de operare și este membru cu drepturi depline IATA.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.