Primăria unui oraș din România îi dotează pe toţi elevii de la clasele III-VIII cu tablete

blaj
Blaj. Foto: Bogdan Muraru (Wikimedia Commons)

Primăria orașului Blaj din județul Alba îi va dota pe toți elevii de la clasele III-VIII cu tablete.

Investiția se ridică la 100.000 de euro și este făcută la inițiativa primarului Gheorghe Valentin Rotar, relatează ziarulunirea.ro.

Astfel, toți elevii vor primi până în data de 1 octombrie tabletele conectate la internet, conexiunea urmând să fie suportată prin același contract care a fost încheiat cu o companie de telefonie din România.

Potrivit primarului Blajului, 1.200 de tablete vor ajunge la elevii din clasele III-VIII.

Fiecare dintre beneficiari va păstra dispozitivul timp de 2 ani, după care îl va preda unității de învățământ de care aparține, urmând să primească altul, pentru aceeași perioadă de timp.

La absolvire, tableta rămâne în patrimoniul școlii. Durata de implementare a acestui proiect este de 20 de luni, toate cele 1.200 de tablete rămânând ulterior, spre folosință, unităților de învățământ.

”Această investiție este în copii, pentru a le asigura condiții egale de acces la informație și pentru ca fiecare să poată ține pas cu tehnologia. După consultările cu cadrele didactice, cu profesorii, am ajuns la concluzia că începând cu clasa a III-a, asemenea dispozitive IT sunt utile elevilor, care au din acest an de studiu și materii la care să le folosească. Programele folosite vor fi luate de pe pagina oficială a Ministerului Educației. Mai mult, pe aceeași tabletă pe care, la sfârșitul orelor, elevul o duce acasă, părinții se vor putea conecta, aflând informații privind notele ori absențele copilului”, a declarat Gheorghe Valentin Rotar pentru sursa citată.

Blaj are o populație de 26.500 de locuitori.

În anul 2015, în comuna Peștera din județul Constanța a fost implementat un proiect similar. La acea dată, primarul Valentin Vrabie a decis îi doteze pe elevii din comună cu câte o tabletă. În total, primăria a investit 29.000 de euro în achiziționarea de tablete.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.