Black Friday 2015. Nebunia de Vinerea Neagră a început

Black Friday 2015 începe în cele mai multe magazine din România. Sute de magazine anunță reduceri de până la 90%, cu ocazia zilei cumpărăturilor – Vinerea Neagră. Retailerii așteaptă ca românii să cumpere de la telefoane și scutece până la automobile. Reprezentanții magazinelor spun că așteaptă de Black Friday vânzări de aproximativ 1 miliard de lei într-o singură zi.

Studiați oferta eMAG înainte de Black Friday 2015 LA ACEST LINK

Multe magazine vor da startul la miezul nopții la oferte de Black Friday, în noaptea dinspre joi spre vineri. Magazinul Elefant.ro, de exemplu, a anunțat că începe campania de Black Friday 2015 cu două ore mai devreme, începând de la ora 22:00.

Oferta Elefant.ro o puteți studia LA ACEST LINK

În ceea ce privește reducerile Black Friday 2015 eMAG, reprezentanții celui mai mare magazin online din România anunță că vor începe de dimineață, însă nu au anunțat exact ora. Anul trecut, Black Friday eMAG a început aproape de ora 8:00.

Anul trecut, eMAG a vândut 420.000 de produse și a înregistrat peste 1,1 milioane de vizite de pe gadgeturi mobile. Printre altele, Black Friday eMAG de anul trecut a adus mașini de lux. De exemplu, un BMW X6 a fost vândut de magazin de Vinerea Neagră cu 66.500 de euro. De asemenea, tot de Black Friday de anul trecut la eMAG, cel mai mare discount a fost de 20.000 de euro.

Reprezentanții eMAG au mai spus că o surpriză plăcută a venit de la vânzările de televizoare, electrocasnice și telefoane. Cu aproximativ șase ore înainte de închierea zilei Vinerea Neagră, eMAG a reușit să vândă 12 mii de televizoare, 30 de mii de telefoane mobile, 20 de mii de tablete și aproximativ 4 mii de parfumuri. De asemenea, s-au bucurat de succes și anvelopele, jucării. S-au vândut și 52 de tone de mâncare pentru animale.

Black Friday 2015 eMAG. Cele mai bine vândute produse

Potrivit datelor eMAG, în prima oră de Black Friday de anul trecut, magazinul a reușit să epuizeze 20% din stocurile pe care le avea, aproximativ 450 de mii de produse. În ceea privește succesul unor produse de Vinerea Neagră, eMAG a anunțat că s-au epuizat cel mai repede stocurile pentru iPhone 5S (1.500 de lei), Sony Playstation 4 (1000 de lei), laptop Acer (499 de lei), televizorul Toshiba de 80 de inci (499 de lei) și tableta iPad Mini (699 de lei).

Anul acesta de Black Friday, eMAG anunță că a investit aproximativ 4 milioane de euro în servere și dezvoltare de software. Magazinul spune că site-ul va putea astfel să fie stabil chiar și dacă intră 300 de mii de vizitatori simultan.

Pentru Vinerea Neagră 2015, eMAG anunță că a pregătit peste 1.200 de angajați care se ocupă de eveniment. Din aceștia, 1.100 de angajați eMAG se vor ocupa de operațiuni și alții 100 vor fi în zona comercială. Depozitul eMAG pentru Black Friday 2015 are o suprafață de 55.000 de metri pătrați, cam cât 11 terenuri de fotbal. Distribuirea coletelor se va face prin firmele de curierat FAN Courier, Cargus și DPD. Cei de la eMAG spun că vor trimite produsele în perioada 21 noiembrie 29 noiembrie.

Black Friday 2015. De ce e Vinerea Neagră mai devreme în România

Black Friday 2015 are loc mai devreme decât în mod tradițional. În Statele Unite, țara în care s-a inventat Vinerea Neagră, se organizează ziua cumpărăturilor în ultima zi de vineri din luna noiembrie. Magazinele de la noi spun că e destul de dificil de organizat Black Friday în ultimul weekend pentru că e foarte aproape  de Ziua Națională, când mulți români preferă să plece într-o scurtă vacanță. De asemenea, mai există și problema că de 1 Decembrie, în mod legal, mulți angajați ar fi liberi.

Reprezentanții magazinelor spun că există mai multe țări în care există o zi de cumpărături în fiecare an, care se organizează în date diferite față de Black Friday din Statele Unite.