Black Friday 2015. Când e Vinerea Neagră anul acesta

Black Friday 2015
Black Friday 2015

Magazinele online se așteaptă la vânzări importante de Black Friday 2015. Anul trecut, eMAG de exemplu, cel mai mare magazin online din România, anunța că a vândut 420.000 de produse, în valoare de 145 de milioane de lei în doar 12 ore.

Ca o comparație, în 2013, de Black Friday, până la ora 18:00 de Vinerea Neagră au vândut produse în valoare de 80 de milioane de lei. Practic, cel puțin în ceea ce privește Black Friday eMAG, vânzările aproape că s-au dublat.

Înainte cu șase ore de încheierea zilei de Black Friday eMAG anunța că s-au vândut aproximativ 30.000 de telefoane mobile, 20.000 de tablete, 12.000 de televizoare, 4.000 de parfumuri, 4.000 de cauciucuri de iarnă, 8.000 de jucării și în jur de 52 de tone de mâncare pentru animale.

De asemenea de Black Friday eMAG s-a vândut și cel mai scump produs pe online în România, un BMW X6, care costa 66.500 de euro, însă la reducere de Vinerea Neagră a fost doar 20.000 de euro. O altă surpriză de Black Friday eMAG anul trecut a mai fost și faptul că s-au scos la vânzare carburanți Rompetrol la preț redus cu 10%. În total au fost 5.000 de tichete.

Black Friday 2015. Când se organizează Vinerea Neagră anul acesta

În Statele Unite, țara care a inventat Vinerea Neagră a cumpărăturilor, Black Friday 2015 va avea loc în mod tradițional, în ultima vineri a lunii noiembrie, adică pe 27 noiembrie.

Surse din piața din România spun că și anul acesta, ca și în anii trecuți, Black Friday 2015 va fi organizat de majoritatea magazinelor cu o săptămână mai devreme decât Vinerea Neagră din Statele Unite.

Însă nu ar fi vorba că se fură startul. Explicația pentru care Black Friday 2015 s-ar organiza mai devreme în România este una destul de simplă și logică, cel puțin pentru magazinele online, care de altfel au și cele mai mari vânzări de Vinerea Neagră – 27 noiembrie este o zi foarte apropiată de Ziua Națională, zi nelucrătoare, care de multe ori e adăugată la o minivacanță.

Astfel, ar exista riscul ca mulți oameni să fie plecați, să nu fie acasă pentru a-și primi comanda, fie firmele de curierat rapid să nu poată lucra la capacitate maximă pentru că Ziua Națională ar putea fi liberă pentru o parte dintre angajați.

Prin urmare, Black Friday 2015 va fi anul acesta pe 20 noiembrie pentru marile magazine online, urmând ca pe 27 noiembrie să fie organizată o „Vinerea neagră” ceva mai mică. În ceea ce privește firmele de curierat, reprezentanții unora dntre firme anunță că de Black Friday 2015 vor încerca să suplimenteze numărul de mașini pentru a duce cât mai repede toate comenzile realizate.

Black Friday 2015. Sfaturi pentru cumpărăturile de Vinerea Neagră

Pentru că numărătoarea inversă până la Black Friday 2015 a început deja, e bine să ai în vedere și un plan de cumpărături. Prin urmare, fă-ți o listă de produse pe care vrei să le cumperi de Black Friday 2015 și urmărește prețurile și interesează-te de ele de acum. Astfel, atunci când intre pe magazinele online care face reduceri de Black Friday 2015 le cauți direct.

De asemeanea, e bine să-ți stabilești un buget și pentru eventuale produse care nu sunt pe lista de cumpărături, dar consideri că au un preț foarte bun de Black Friday 2015 și nu trebuie ratate.

De asemenea,  foarte important este să urmăriți exact pentru fiecare magazin online care vă interesează ora la care își începe campania de Black Friday 2015, pentru a prinde toate ofertele.

Black Friday 2015. Câteva magazine importante care trebuie urmărite de Vinerea Neagră

Cel mai mare magazin online din România, eMAG, se va pregăti cu siguranță și anul acesta foarte serios pentru Black Friday 2015. Până la Vinerea Neagră, puteți vedea alte oferte atractive eMAG la ACEST LINK.

Cei care sunt interesați de cărți se pot orienta către Libris.ro. Până de Black Friday 2015, puteți vedea alte oferte la cărți la ACEST LINK

Cei care vor produse IT second hand, ceva mai ieftine, pot consulta ofertele de Black Friday 2015 de pe Citgrup.ro.

Pasionații de fotografie și filmări, pot urmări ofertele de Black Friday 2015 de pe YellowStore.

Cei care sunt interesați să cumpere haine de Black Friday 2015 pot urmări magazinele depurtat.ro, kurtmann.ro, Boutique Mall sau Fashion Up.

De asemenea, cei care sunt pasionați de gătit și vor să cumpere produse pentru bucătărie pot consulta oferta de Black Friday 2015 de pe KitchenShop.

Black Friday 2015. Oferte la evoMAG

evoMAG, un alt magazin important a reușit anul trecut, de Black Friday, să înregistreze după 12 ore de campanie, 150.203 e vizitatori unici și comenzi totale în valoare de 1,4 milioane de euro. La ACEST LINK puteți consulta lista de reduceri evoMAG. 

Black Friday elefant.ro, oferte

Anul trecut, de Vinerea Neagră, elefant.ro a înregistrat peste 35.000 de comenzi. Traficul magazinului online a crescut de șase ori față de 2013, când în aceeași perioadă s-au înregistrat 300.000 de vizite. Și în acest an, de Black Friday 2015, elefant va veni cu oferte interesante. La ACEST LINK găsiți oferte elefant.ro.

Black Friday 2015. Reduceri la cel.ro

Un alt magazin online mare care intră cu reduceri în Vinerea Neagră este cel.ro. Are o ofertă bogată de produse electronice. Iată întreaga listă de reduceri la ACEST LINK

Black Friday 2015. Oferta marketonline.ro

Un alt site important de Black Friday este marketonline.ro. De asemenea, trebuie să știți că marketonline.ro oferă transport gratuit la peste 20.000 de produse, posibilitatea deschiderii coletului înainte de a-l plăti, asamblarea gratuită pentru sistemele PC, răspuns în maxim 3 ore la orice solicitare și livrarea rapidă a produselor. Întreaga listă de oferte marketonline.ro o puteți găsi la ACEST LINK

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: