Biserică privată, în garaj. Cum îi atrage pe credincioși un fost călugăr dat afară de la mănăstire

Părintele Onufrie în biserica privată

Un fost călugăr ortodox a înființat o biserică privată în București, după ce a fost dat afară din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, pentru abateri grave.

Emilian Căruntu, căruia enoriașii îi spun „părintele Onufrie” a cumpărat un teren în București, a unit două garaje prefabricate şi a improvizat o biserică.

Fostul călugăr pretinde că este cleric al unei asociaţii numită „Mitropolia Autonomă după Vechiul Calendar”. Aceasta nu este însă recunoscută de statul român drept cult religios, potrivit stiri.tvr.ro.

Părintele Onufrie a reușit să-și atragă enoriași cu ajutorul unei așa-zise icoane făcătoare de minuni, din care izvorăște mir.

Mai mult, ca să fie credibil, fostul călugăr  a racordat un furtun la icoană şi pretinde că adună mirul izvorât în mod miraculos.

Oamenii de bună-credinţă vin la biserica improvizată în garaj, dau pomelnice şi fac donaţii, fără să aibă nici cea mai mică idee despre trecutul așa-zisului preot.

Întrebat despre activitatea pe care o desfășoară, jurnaliștii de la stiri.tvr.ro au fost invitați să părăsească “biserica privată”. Și asta pentru că întrebările adresate de ei părintelui Onufrie începuseră să deranjeze.

În ceea ce privește reacția Arhiepiscopiei Bucureştiului, instituția îl acuză de şarlatanie pe fostul călugăr, iar reprezentanții acesteia l-au reclamat la Poliție și la Secretariatul de stat pentru Culte.