Biserica Ortodoxă și-a deschis firmă în capelă

patriarhia romana
Credincioși români de Bobotează, în curtea Patriarhiei. Foto: patriarhia.ro

Primăria Sinaia acuză Biserica Ortodoxă Română că o firmă a acesteia a amplasat ilegal bannere publicitare în spațiul public.

Potrivit Primăriei Sinaia, societatea SC Chivotul Mare SRL a Bisericii Ortodoxe Române, care oferă servicii de pompe funebre, a amplasat ilegal bannere publicitare prin care anunță deschiderea unor puncte de lucru în două capele din oraș, relatează agerpres.ro.

Într-un comunicat de presă emis miercuri, Primăria Sinaia arată că firma SC Chivotul Mare SRL nu avea avizul autorităților de a amplasa cele două bannere publicitare prin care anunță deschiderea unor puncte de lucru în incinta capelelor din curtea Bisericii „Sfântul Ilie” și din cea a Bisericii „Sinaia 2” din cartierul Platou.

Pe bannere apar inscripțiile „Arhiepiscopia Bucureștilor”, „Servicii funerare complete”, dar și numele societății SC Chivotul Mare SRL.

Pe de altă parte, una dintre capelele în care Biserica Ortodoxă a ales să facă afaceri este construită integral din fonduri de la bugetul local.

„Primăria orașului Sinaia informează că nu a dat niciun aviz de amplasare pentru aceste materiale. Mai mult decât atât, construirea capelei de la Biserica „Sfântul Ilie”, finanțată integral de la bugetul local al orașului, s-a făcut ca urmare a solicitărilor din partea locuitorilor din acest cartier și nu are ca scop deservirea unor sedii pentru societăți comerciale sau punct de lucru pentru activități comerciale”, se arată în comunicat.

patriarhul daniel
Patriarhul Daniel este și Arhiepiscop al Bucureștilor. Foto: patriarhia.ro

SC Chivotul Mare SRL: de la sicrie la îmbălsămare

Societatea de servicii funerare Chivotul Mare aparţine Arhiepiscopiei Bucureştilor, scrie mediafax.ro. În cadrul BOR, Patriarhul Daniel deține și funcția de Arhiepiscop al Bucureștilor.

„În momentele grele, pricinuite de plecarea din această viață spre locașurile cele veșnice a unei personae dragi, SC Chivotul Mare SRL prin Compania de Servicii Funerare vine în sprijinul dumneavoastră cu produse, servicii și soluții profesionale pentru a va ajuta să treceți prin acele momente nedorite”, se arată pe site-ul pompefunebrebucuresti.ro.

„Creată în scopul ajutorării celor aflați în astfel de momente ce pricinuiesc multă durere în sufletul nostru, SC Chivotul Mare SRL „Servicii Funerare” este partenerul dumneavoastră, punându-vă la dispoziție toată competența și experiența din domeniu, însoțită de o gamă completă de produse și servicii”, continuă descrierea firmei.

Firma se ocupă de vânzarea de sicrie, cruci, felinare, lumânări, prosoape, batiste, tămâie sau cărbuni, și oferă servicii de îmbălsămare, cosmetizare, manipulare, transport al sicriului sau obținerea documentelor și a autorizațiilor necesare.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri Flanco. „Black Week”, reduceri de până la 50%
Elevă din România, invitată la Casa Albă. A fost prima din Europa la un concurs de eseuri
10 noutăți despre cardul de sănătate. Instrument unic pentru serviciile medicale, de la 1 mai

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.