Bilete de avion. Helsinki: Răcoare finlandeză cu doar 100 de euro

Bilete de avion spre Helsinki
Helsinki, liniștita capitală a Finlandei (Wikimedia Commons)

Dacă vreți să vizitați capitala Finlandei, cea mai nordică metropolă a lumii, există numeroase bilete de avion către Helsinki avantajoase ca preț.

În septembrie, compania Wizz Air are numeroase bilete dus întors către Helsinki la prețul de 112 euro. Plecările sunt de pe Aeroportul Otopeni.

În octombrie, Blue Air, o altă companie low cost, oferă locuri în avioanele sale către Helsinki tot la 112 euro.

Găsiți bilete de avion spre Helsinki aici.

Helsinki este unul dintre cele mai liniștite capitale europene. Comunitatea numără 1,4 milioane de locuitori cărora le plac iernile lungi.

Orașul a găzduit Jocurile Olimpice de Vară în 1952 și este unul dintre cele mai aerisite centre urbane din lume.

Este un oraș întins. Dacă peste 2,3 milioane de bucureșteni se înghesuie în 285 de kilometri pătrați, cei peste 1,1 milioane de locuitori ai Helsinkiului au de de trei ori mai mult spațiu la dispoziție.

Helsinki a fost fondat de regele Gustav I al Suediei în 1550. A devenit capitală a Finlandei în 1812, după un decret al țarului Alexandru 1 al Rusiei, care avea să modeleze arhitectura din centrul orașului, care este construit în stilul neoclasic, împrumutat de la cel mai mare oraș din Golful Finlandei, Sankt Petersburg.

Helsinki este port și are în jurul său numeroase insule interesante. Cea mai mare minoritate străină din Helsinki sunt suedezii, aproximativ 6 la sută. Există și 15.000 de ruși și 10.000 de estonieni în Helsinki.

În capitala Finlandei sunt și peste 7.000 de somalezi.

Orașul are o importantă încărcătură culturală, găzduind numeroase muzee interesante.

Dacă optați pentru un bilet de avion spre Helsinki în august, nu ratați Festivalul orașului. Numeroase formații faimoase au plecat din Helsinki, precum HIM, Finntroll, The Rasmus sau Apocalyptica.

Finladenzilor le place să citească. La Helsinki se publică aproximativ 1.000 de cărți în fiecare lună și se tipăresc peste 500 de ziare și reviste.

Orașul a găzduit Jocurile Olimpice din 1952. Helsinki este singurul oraș din Finlanda care are metrou. Doar 17 stații are rețeaua, iar 6 dintre ele sunt în subteran.

Aeroportul din Helsinki este la 17 kilometri distanță de centrul orașului, în localitatea învecinată Vantaa.

Găsiți bilete de avion spre Helsinki aici.

Bilete de avion ieftine spre 6 orașe europene superbe

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.