Viorica Dăncilă, după primul bilanț: ”Nu demisionez”. Dragnea: ”Rămâne cel puțin până în 2020”

viorica dăncilă
Foto: EU2014 - European Parliament

Viorica Vasilica Dăncilă a împlinit trei luni în funcția de premier al României, iar cu acest prilej va prezenta un bilanț de guvernare în fața conducerii PSD.

”Nu demisionez, nici vorbă de așa ceva”, a declarat Viorica Dăncilă înaintea ședinței PSD. De cealaltă parte, Liviu Dragnea a spus că premierul va rămâne în funcție ”cel puțin” până în 2020.

Viorica Dăncilă va face o analiză a activității fiecărui ministru şi va prezenta priorităţile pentru trimestrul al II-lea al acestui an.

„Va fi o prezentare făcută de prim-ministru, o analiză, un mini bilanţ”, a spus șeful PSD, Liviu Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Cu toate că au existat critici la adresa unor miniștri, atât Dragnea, cât și Dăncilă, au precizat că nu se va face nicio remaniere în viitorul apropiat.

Printre miniștrii contestați sunt Dănuț Andrușcă, de la Economie, și George Ivașcu, de la Cultură.

Referendumul pentru modificarea Constituţiei ar putea constitui un alt subiect la reuniunea CExN al PSD, iar o alte prioritate ar fi modificări la Pilonul II de pensii. Guvernanții vor să îi convingă pe români să renunțe la acesta.

„Referendumul de modificare Constituţiei este un subiect pe care îl susţinem cu toată tăria. Şi sper ca în această primăvară acest referendum să se organizeze”, a declarat săptămâna trecută liderul PSD.

Dragnea a mai spus că e mulțumit de activitatea Vioricăi Dăncilă, precizând că doamna din Videle reușește să implementeze programul de guvernare.

Liderul PSD a precizat că vor începe în comisia specială dezbaterile pe Codurile penale, o prioritate constituind-o și demararea reformei legilor securitații naționale. Guvernul dorește să modifice, în perioada următoare, și Legea parteneriatului public-privat.

De asemenea, Executivul va înființa Casa de Comerț a României, prin care fermierii vor putea să își vândă produsele către stat, pe întreg anul și la același preț.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.