De ce trebuie să mergi pe bicicletă. Cinci beneficii extraordinare ale pedalatului

Mersul pe bicicletă oferă o mulțime de beneficii fizice și psihice (Foto: Flickr / Nelson L.)
Mersul pe bicicletă oferă o mulțime de beneficii fizice și psihice (Foto: Flickr / Nelson L.)

O plimbare pe bicicletă vă ajută atât inima, cât și musculatura, iar de pe urma pedalatului vă alegeți și cu un echilibru și o rezistență sporite.

Se spune că mersul pe bicicletă nu se uită niciodată. Pe lângă beneficiile de natură medicală, acest obicei este amuzant și are o latură socială importantă. E drept că uneori trebuie să vă ”înarmați” cu pompe biciclete și alte accesorii de acest fel, dar acesta e doar un mic cost al distracției.

Iată câteva dintre beneficiile mersului pe bicicletă.

1. Este un bun exercițiu pentru încheieturi. Când stați în șaua bicicletei, greutatea corpului se mută pe două oase din zona pelviană, oferind un răgaz binevenit oaselor din picioare, care preiau greutatea în timpul mersului pe jos.

2. Pedalatul este un exercițiu aerobic excelent. Mersul pe bicicletă este excelent pentru inimă, creier și vasele de sânge. Acest exercițiu fizic ajută la eliberarea endorfinelor, substanțele chimice din corp care dau o stare de bine.

Dacă aveți nevoie de o bicicletă, aici puteți găsi claxon biciclete și multe accesorii de o bună calitate.

3. Mersul pe bicicletă dezvoltă musculatura. Pedalatul antrenează numeroși mușchi din corpul uman, de la fesieri la cei prezenți în coapse sau gambe.

Mușchii abdominali au și ei de câștigat, iar mersul pe bicicletă ajută și la menținerea unei poziții corecte a coloanei vertebrale, cât și la dezvoltarea mușchilor brațelor.

4. Alte beneficii ale mersului pe bicicletă sunt creșterea echilibrului și a rezistenței fizice.

5. Pedalatul ajută și oasele. Această activitate, care antrenează mușchii, este foarte utilă pentru creșterea densității oaselor, susțin specialiștii în medicină.

Bicicletele fitness, o soluție pentru zilele urâte

Pentru cei care nu doresc să iasă afară și să pedaleze, din diferite motive, există și varianta pedalatului acasă sau la sala de sport.

Dacă sunteți în căutarea unei biciclete fitness, sunt o mulțime de magazine online care vă pun la dispoziție o gamă largă de produse.

În situația în care nu dispuneți de prea mult spațiu de depozitare, puteți opta pentru o bicicletă fitness pliabilă.