Bicicleta care costă cât o garsonieră în București

Bicicleta Bugatti
Bicicleta Bugatti

Bugatti a anunțat o bicicletă realizată în colaborare cu echipa PG, specializată în producerea de biciclete de lux. Rezultatul este unul care se va vinde extrem de scump. Bicicleta va costa în jur de 36.000 de euro.

Este realizată în proporție de 95% din piese de fibre de carbon și are o greutate de doar 5 kilograme. Cadrul este aerodinamic și conține tehnologii care sunt capabile să absoarbă șocurile. De asemenea, bicicleta Bugatti va fi una exclusivistă și se va produce în doar 667 de modele.

Bugatti nu este primul producător de autoturisme care lansează biciclete. De exemplu, anul trecut, BMW a anunțat patru modele de biciclete exclusiviste.

În dezvoltarea lor, compania a folosit experienţa din lumea motocicletelor, unde are o tradiţie de peste 90 de ani, dar şi utilizarea de materiale ultrauşoare, precum aluminiu sau fibra de carbon. A fost lansată chiar și o variantă pentru copii.

Pe lista producătorilor auto care au lansat biciclete de-a lungul timpului se mai află și McLaren, Lamborghini, Audi sau Aston Martin. În 2012, bicicleta Aston Martin One 77, produsă în doar 77 de exemplare, a fost scoasă la vânzare pentru aproximativ 40.000 de dolari.

Dintre constructorii de mașini și Lamborghini se poate spune că are experiență în producerea de biciclete. Și-au lansat prima bicicletă în 2012. Au fost fabricate atunci doar 50 de modele, iar prețul a pornit de la 25.000 de euro.

Bicicleta a fost făcută în colaborare cu BMC, iar de echipare s-a ocupat Campagnolo Super-Record EPS. Bicicleta Lamborghini cântărește aproape 7 kilograme.

Iată cum arată modelul de bicicletă de la Bugatti:

bugatti X PG craft carbon fiber bicycle that weighs just 5 KG from designboom on Vimeo.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.