O nouă modă într-un oraș din România: biblioteca din parc

Un grup de elevi şi bibliotecara de la o şcoală din Focşani au iniţiat o campanie pentru a promova lectura. Copiii au adus câteva zeci de volume pe care le-au pus în mai multe căsuţe din lemn care au acoperişuri în forma unor cărţi deschise. Acum, oamenii care trec prin parc pot citi cărțile la aer curat, relatează digi24.ro.

Focşănenii au îmbrăţişat iniţiativa celor 15 elevi şi a bibliotecarei, iar pasionaţii de lectură au început să își dea întâlnire în parcul Schuman din oraș.

Deocamdată, în mini-bibliotecile din parc sunt 40 de volume. Iniţiatorii speră ca numărul de cărţi să crească.

„Noi venim cam la două-trei zile să verificăm ce se întâmplă la căsuţe şi, cu bucurie şi surprindere, am observat că sunt reînnoite cărţile. Mereu apar cărţi noi”, a povestit Mirela Hanganu, bibliotecară la Şcoala numărul 7 din Focşani, pentru postul de televiziune.

O organizaţie neguvernamentală a suportat cheltuielile pentru mini-bibliotecile din parc. „A fost o explozie de bucurie din partea mea, dar şi din partea celorlalţi colegi ai mei. Ştim foarte bine în ce lume trăim, care sunt lacunele acestei lumi şi automat o iniţiativă de genul acesta merită sprijin”, a explicat Carmen Ion, reprezentanta unui ONG.

De-a lungul timpului, elevii de la Școala nr. 7 din Focșani au mai creat biblioteci în scări de bloc, în gară și chiar s-au plimbat prin oraş cu o valiză plină cu cărţi.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Locuri de muncă în fermele din Danemarca. Se poate merge și în cuplu
Sute de kilometri de trasee de bicicletă, amenajate peste colinele Transilvaniei
Experiment. Cum reacționează oamenii când văd copii bătuți pe stradă

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.