Băiatul din România care rezolvă cubul Rubik în câteva secunde

martin
Foto: voceatransilvaniei.ro

Martin Fronescu are 11 ani și e din București. El este unul dintre cei mai agili și mai pricepuți români când vine vorba de rezolvarea rapidă a cubului Rubik.

Băiatul este unul dintre cei mai tineri concurenți români la întrecerile de Speedcubing, având un record personal de 10,78 secunde. El a început să se joace cu celebrul cub Rubik în urmă cu un an și jumătate, după ce a primit unul cadou de Moș Nicolae, relatează Yahoo News România, care citează „Vocea Transilvaniei”.

“Am ajuns să particip la astfel de concursuri după ce m-am antrenat în fiecare zi. Am doborât și recordul național la rezolvarea cubului Rubik. Acum este a treia oară când particip la o astfel de competiție, iar cel mai bun timp pe care l-am scos a fost 10:78 secunde. Și vreau să ajung să dobor recordul mondial, dar mai am mult de lucru”, a povestit Martin, care a luat parte de curând la un concurs la Cluj Napoca.

Cu toate că tatăl său și-ar fi dorit să practice fotbalul, Martin preferă cubul în locul sferei. Este elev în clasa a patra și îi place matematica.

“Eu vreau să mă fac IT-ist, pentru că îmi place matematica și vreau să fac multe jocuri pe calculator”, spune băiatul, care se antrenează zilnic pentru competițiile de Speedcubing.

Cea mai rapidă rezolvare din istorie a unui cub Rubik a fost reușită anul trecut de un olandez, Mats Valk, în doar 5,55 secunde.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România și în lume, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.