Youtube în România. Cum se pot face bani cu Youtube

youtube
Youtube Partner, lansat oficial în România

Youtube s-a lansat oficial în România joi, 25 martie. Prin programul „Youtube Partner”, creatorii de conţinut video din România pot obţine o parte din banii de publicitate primiţi de Google (compania care deţine Youtube) pentru afişarea de reclame pe imensul site de video sharing.

Potrivit lui Florin Grozea, cântăreţ la Hi-Q şi antreprenor, creatorii de conţinut ar putea primi circa 6-10% din sumele primite de Google pentru publicitatea pe Youtube. Totuşi, se pare că procentul este ceva mai mare, arată siteul Youtube.

Astfel, după ce un utilizator care deţine un canal Youtube activează acest canal pentru generarea de bani şi asociază un cont AdSense „poate primi o plată bonus de la YouTube, urmând să primească 55% din veniturile recunoscute de Google”. 

Activarea contului Youtube pentru generarea de bani se face AICI.

După ce unul sau mai multe dintre videoclipurile încărcate de voi pe Youtube este aprobat pentru generare de bani, Youtube va plasa anunţuri în videoclip sau în apropierea acestuia.

Veniturile obţinute depind de tipul anunţurilor rulate în videoclip şi de tarifarea acestora.

Principalele condiţii pentru ca un videoclip să fie aprobat sunt: utilizatorul să fi creat întregul conţinut al clipului şi să nu fi vândut drepturile exclusive de utilizare comercială altcuiva. Dacă videoclipul include conţinut creat de către altcineva, trebuie să aveţi permisiunea scrisă a acestuia de a utiliza şi de a obţine venituri din acest conţinut.

De exemplu, dacă îţi filmezi pisica şi pui o muzică pe fundal pentru care nu ai drepturi de utilizare, atunci videoclipul nu e eligibil. Dacă îţi filmezi pur şi simplu pisica, atunci videoclipul este eligibil.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.