Benzina ar putea fi înlocuită cu un combustibil din zahăr

Compania petrolieră Shell finanțează cercetarea pentru descoperirea unui nou tip de combustibil. Oamenii de știință americani au descoperit că zahărul din cocenii de porumb se poate transforma în totalitate în hidrogen pur, care ar putea fi folosit drept combustibil pentru mașini.

Studiul aparține cercetătorilor de la Virgina Tech, potrivit Digi24. Inițial, aceștia nu au reușit să transforme decât 60% din zaharurile din coceni în hidrogen, însă acum au descoperit o nouă tehnologie. Însă cel mai important lucru este că emisia de dioxid de carbon a acestui nou tip de carburant este O.

„Un moment de cotitură în care oamenii vor îmbrăţişa o nouă maşină prietenoasă cu mediul. Un moment de cotitură în care un sedan cu patru uşi poate călători 300 de mile cu un singur plin de hidrogen”, a declarat președintele Toyota, Akio Toyoda.

Acum se caută tehnologii care să permită producerea la scară largă, dar se analizează și impactul pe care l-ar putea avea acest combustibil la nivel global. Sunt voci care spun că există riscul să dispară pășuni și alte plantații pentru a fi înlocuite cu porumb.

Specialiștii ar putea face în următorii cinci ani și bioreactoare care să producă hidrogen. Un singur sistem ar produce în jur de 200 de kilograme de hodrogen pe zi, care ar ajunge pentru 40 – 50 de mașini, mai precizează digi24.ro.