Barcelona ”fierbe”. Manifestație cu proporții istorice pentru eliberarea liderilor separatiști

750.000 de oameni au participat la protest, potrivit presei spaniole. Foto: Captură Twitter

Două mari organizații separatiste au reușit să scoată în stradă o mulțime uriașă, notează ziarul spaniol El Pais.

750.000 de oameni au protestat în seara de sâmbătă în Barcelona pentru liberarea liderilor separatiști Jordi Cuixart si Jordi Sanchez, dar și a altor opt oameni politici: Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raul Romeva, Josep Rull, Joaquim Forn, Carles Mundo, Meritxell Borras și Dolors Bassa.

Oamenii au ajuns în stradă în urma mobilizării realizate în mare parte pe rețelele sociale de Adunarea Națională Catalană (ANC) și de Omnium, o altă organizație separatistă.

”Libertate pentru prizonierii politici” a fost principalul mesaj al oamenilor ieșiți în stradă. Protestul a durat circa două ore.

Alte demonstrații de acest gen au avut loc în luna octombrie, în datele de 17 și 21, însă atunci au fost prezente 200.000 de persoane la primul dintre proteste și 450.000 la al doilea.

Protestul de sâmbătă seara a fost susținut și de fostul vicepreședinte al regiunii, Oriol Junqueras. „Luptați! Luptați mereu fără a vă preda. Iar iarna va face loc primăverii. Înainte!”, a postat el pe Twitter.

VIDEO:

Barcelona este una dintre marile atracții turistice ale Europei, însă în ultima perioada este și un punct fierbinte de pe continent, deoarece catalanii vor să se rupă de Spania și să devină un stat independent. Guvernul de la Madrid a înăbușit până acum revoltele separatiste, însă acestea au devenit tot mai dese și mai puternice.

Susține proiectul Great News

Great News este o publicație independentă care prezintă zi de zi știri de real interes pentru publicul român. Resursele noastre financiare sunt însă limitate, iar pentru a realiza noi și noi proiecte jurnalistice avem nevoie de ajutorul vostru. Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să citești mai mult conținut asemănător, ne poți susține printr-o donație.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.